FILMEZZUNK.HU
Dark Crimes (2018) - Előzetes

Sötét bűnök / A hazai mozikba is jön Jim Carrey thrillerje

2218

Sötét bűnök / A hazai mozikba is jön Jim Carrey thrillerje

Jim Carrey igen sokoldalú színész, aki komikusként robban tbe a köztudatba, majd ezt a réteget okosan és fokozatosan tudta magáról lehántani. Az elmúlt években már nem a gumiarcú nevettetőt, hanem egy sokkal mélyebb és összetettebb színészt, aki sajátos módszerekkel bújik egy-egy szerepbe.

Legújabb filmjében, a Sötét bűnökben egy detektívet játszik, akit olyannyira magával ragad egy bűntény, hogy nem képes szabadulni tőle. A film egy igaz történet és egy 2008-as New Yorker-cikk alapján készült, ami a True Crimes: A postmodern murder mistery címet viseli.

A történet szerint Tadek, a rendőrségi nyomozó érdekes hasonlóságokat vél felfedezni egy megoldatlan gyilkosság és egy Krystov Kozlow nevű, híres író egyik regényének története között, aminek természetesen utána is jár. Titokban követi az írót és annak rejtélyes, szexklubban dolgozó barátnőjét, és annak reményében, hogy utánajár a bűnügynek és felfedezheti a sokkoló valóságot, alászáll a bűn világába. Az írót és barátnőjét Charlotte Gainsbourg és Marton Csokas alakítja, a filmet David Grann cikkéből Jeremy Brock írta, és Alexandros Avranas rendezte.

A film ugyan limitált megjelenést kap jövő áprilisban, a magyar közönség abban a szerencsés helyzetben van, hogy itthon moziban is megnézhetik az előzetes alapján valóban sötét, nyomasztó és fullasztó filmet, amiben Carrey teljesen átlényegül, és egy eddig teljesen ismeretlen arcát mutatja meg nekünk.

A “Gumiarcú” Jim Carrey 10 legjobb filmje

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · · · · ·