FILMEZZUNK.HU
10 meglepő érdekesség a szülinapos Kevin Kline-ról

10 meglepő érdekesség a szülinapos Kevin Kline-ról

9058

Kevin Kline érdekességek

Kevin Kline 1947. október 24-én született Missouri-ben, azaz a napokban ünnepli születésének 76. évfordulóját az Oscar-díjjal is kitüntetett színész. Ennek alkalmából összegyűjtöttünk 10 érdekességet az életét kutatva, amiről nagy valószínűséggel még nem hallottál.

10 érdekesség Kevin Kline színészről

1. Édesanyja, Margaret „Peggy” Delaney, aki katolikus ír családból származik, míg édesapja, Robert Joseph Kline, aki Németországból kivándorolt zsidók leszármazottja, klasszikus zenerajongó és énekes. Édesapjáé volt volt a The Record Bar, a legnagyobb játék és hanglemezbolt St. Louisban.

2. Az Indiana Egyetemre járt Bloomingtonban, ahol céltudatos klasszikus zongoristaként kezdett. Miután hallgatóként csatlakozott az egyetemi színjátszókörhöz, a Vest Pocket Playershez, beleszeretett a színházba és a zongoráról színjátszásra váltott, ebből is diplomázott 1970-ben.

10 megdöbbentő tény az Oscar-díjas Kevin Kline-ról

3. 1972-ben összeállt néhány egyetemi társával és megalakították a City Center Acting Companyt (ma The Acting Company), John Houseman égisze alatt. A társulat beutazta az Egyesült Államokat Shakespeare darabok előadásával, valamint egyéb klasszikus színművekkel, illetve a The Robber Bridegroom című musicallel, s az amerikai színházak kedvelt előadóivá váltak.

4. Első filmes szerepét 1982-ben kapta. Ő nyerte el a gyötrődő és szeszélyes Nathan vágyott szerepét, Meryl Streep oldalán a Sophie választása című filmben. Streep Oscar-díjat kapott a filmben játszott szerepéért, Kline-t Golden Globe-díjra és BAFTA-díjra jelölték a legjobb bemutatkozó szerepért.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · ·