FILMEZZUNK.HU

Legénybúcsú Bt. (2018) – Kritika

2425

Legénybúcsú Bt. (2018) – Kritika

Az én olvasatomban a francia filmek – azon belül is a vígjátékok – két csoportra oszthatók. Vagy nagyon vicces, jópofa filmek, mint a Pofa be!, Taxi, A tökös, a török, az őr meg a nő, stb., illetve a nagyon gyenge, erőltetett produkciók, mint ez a Legénybúcsú Bt.

Legénybúcsú Bt. (2018) - Kritika

Pedig a rendezője, az a Xavier Gens, akinek a nevéhez a Hitman, a bérgyilkos című mozi is kapcsolódik, mely elég jó kritikákat kapott anno. Eredetileg a Budapest címre keresztelt francia film valóságos eseményeken alapszik a beharangozója szerint, ami még szomorúbb. Mert a film úgy állítja be Magyarországot, azon belül is a világ egyik legszebb fővárosát, Budapestet, mint a Vad Keletet, ahol olcsón lehet nőket szerezni, fillérekből lerészegedni, ha pedig van elég pénzed azt tehetsz, amit csak akarsz.

A történet szerint két jóbarát, Vincent (Manu Payet) és Arnaud (Jonathan Cohen) megelégelve otthoni szürke életüket és unalmas munkájukat, egy balul sikerült legénybúcsút követően, arra az elhatározásra jutnak, hogy legénybúcsú szervezőnek állnak, melynek célállomása nem más lesz, mint Budapest. Tesznek is egy próbautat, hogy feltérképezzék leendő party helyszíneiket, ahol Georgio (Monsieur  Poulpe) lesz a helyi túravezetőjük és a pesti kapcsolatuk. Az őrült hétvége után hazatérnek és el is kezdik szervezni első legénybúcsújukat…Budapestre.

Legénybúcsú Bt. (2018) - Kritika

Egy komédiánál az ember elvárná, hogy legyenek benne jó poénok, vicces jelenetek, de jóindulattal is a 102 perces műsoridő alatt, ha 10 tényleg vicces részt tudnék említeni, már sokat mondtam. Általában az ilyen filmek, nem hogy a mozit, de sokszor még a DVD megjelenést is alig érik meg. Így nagyon furcsállom, hogy ez az alkotás, főleg itthon műsorra került.

Ritkán minősítek le egy filmet, de sajnos sok pozitívumot nem mondhatni el róla, azon kívül, hogy látható benne egy-egy szép budapesti látkép, illetve gyönyörű magyar lányok, valamint felcsendül két magyar zene is, Ganxsta Zolee és a Kartel – Való világ illetve egy Neoton szám.  

De valójában azt az érzést sugallja, hogy Budapest egy laza erkölcsű, pénzért minden és mindenre kapható csinos nők fellegvára. Sőt, olyan országnak állítja be hazánkat, ahol akár még embervadászatot is rendezne egy vidéki félszemű háborús veterán, ha kellően megfizetik.

Legénybúcsú Bt. (2018) - Kritika

Legénybúcsú Bt. (2018) – Kritika

Összefoglalva a Legénybúcsú Bt.-t, az utóbbi idők egyik legrosszabb francia filmje került a hazai mozikba, mely minden jó ízlésű magyar embernek inkább bántó, mintsem vicces. De még az itt élő külföldiek sem hinném, hogy ezt a képet festenék le Budapestről. Emellett indokolatlanul hosszú, elég lett volna 80 perc is belőle, mert a gyenge színészi játék és erőltetett poénok csak rontanak az alapjában is több sebből vérző filmen.

//Dörgő Dániel kritika//

A 12 legjobb francia film, amit vétek lenne kihagyni

Legénybúcsú Bt. (2018) - Kritika Az én olvasatomban a francia filmek - azon belül is a vígjátékok - két csoportra oszthatók. Vagy nagyon vicces, jópofa filmek, mint a Pofa be!, Taxi, A tökös, a török, az őr meg a nő, stb., illetve a nagyon gyenge, erőltetett produkciók, mint ez a Legénybúcsú Bt. Pedig a rendezője, az a Xavier Gens, akinek a nevéhez a Hitman, a bérgyilkos című mozi is kapcsolódik, mely elég jó kritikákat kapott anno. Eredetileg a Budapest címre keresztelt francia film valóságos eseményeken alapszik a beharangozója szerint, ami még szomorúbb. Mert a film úgy állítja be Magyarországot, azon belül is a világ egyik legszebb fővárosát, Budapestet, mint a Vad Keletet, ahol olcsón lehet nőket szerezni, fillérekből lerészegedni, ha pedig van elég pénzed azt tehetsz, amit csak akarsz. A történet szerint két jóbarát, Vincent (Manu Payet) és Arnaud (Jonathan Cohen) megelégelve otthoni szürke életüket és unalmas munkájukat, egy balul sikerült legénybúcsút követően, arra az elhatározásra jutnak, hogy legénybúcsú szervezőnek állnak, melynek célállomása nem más lesz, mint Budapest. Tesznek is egy próbautat, hogy feltérképezzék leendő party helyszíneiket, ahol Georgio (Monsieur  Poulpe) lesz a helyi túravezetőjük és a pesti kapcsolatuk. Az őrült hétvége után hazatérnek és el is kezdik szervezni első legénybúcsújukat…Budapestre. Egy komédiánál az ember elvárná, hogy legyenek benne jó poénok, vicces jelenetek, de jóindulattal is a 102 perces műsoridő alatt, ha 10 tényleg vicces részt tudnék említeni, már sokat mondtam. Általában az ilyen filmek, nem hogy a mozit, de sokszor még a DVD megjelenést is alig érik meg. Így nagyon furcsállom, hogy ez az alkotás, főleg itthon műsorra került. Ritkán minősítek le egy filmet, de sajnos sok pozitívumot nem mondhatni el róla, azon kívül, hogy látható benne egy-egy szép budapesti látkép, illetve gyönyörű magyar lányok, valamint felcsendül két magyar zene is, Ganxsta Zolee és a Kartel – Való világ illetve egy Neoton szám.   De valójában azt az érzést sugallja, hogy Budapest egy laza erkölcsű, pénzért minden és mindenre kapható csinos nők fellegvára. Sőt, olyan országnak állítja be hazánkat, ahol akár még embervadászatot is rendezne egy vidéki félszemű háborús veterán, ha kellően megfizetik. Legénybúcsú Bt. (2018) - Kritika Összefoglalva a Legénybúcsú Bt.-t, az utóbbi idők egyik legrosszabb francia filmje került a hazai mozikba, mely minden jó ízlésű magyar embernek inkább bántó, mintsem vicces. De még az itt élő külföldiek sem hinném, hogy ezt a képet festenék le Budapestről. Emellett indokolatlanul hosszú, elég lett volna 80 perc is belőle, mert a gyenge színészi játék és erőltetett poénok csak rontanak az alapjában is több sebből vérző filmen. //Dörgő Dániel kritika// http://www.filmezzunk.hu/2018/05/27/a-12-legjobb-francia-film-amit-vetek-lenne-kihagyni/

Értékelés

Színészi alakítás - 30%
Történet - 35%
Humor - 25%
IMDB - 56%

37%

User Rating: 0.5 ( 1 votes)
37

Article Tags: · · · · · · · · · · ·