FILMEZZUNK.HU

A Hunter Killer küldetés (2018) – KRITIKA

3422

A Hunter Killer küldetés (Hunter Killer, 2018) – Kritika

Az ősz egyik legjobban várt akció thrillerje érkezett el hozzánk Gerard Butler (300, Támadás a fehérház ellen, stb.) főszereplésével. A Hunter Killer küldetés című filmet az a Donovan Marsh rendezte, akinek eddig csak egy filmjét jegyzi a szakma Seftes zsaru címen, de ezek után nem csodálkoznék, ha több, nagyobb volumenű mozi rendezését is megkapná.

Hunter Killer (2018) - Előzetes

Butleren kívül még több, igazán nagy név is szerepel a filmben, mely szinte garanciát jelenthet a sikerre. Az Oscar-díjas Gary Oldman (Legsötétebb óra, Harry Potter, Batman stb.) játssza Donnegan szerepét, Michael Nyqvist-et (John Wick, A tetovált lány), mint Sergi Andropoyov kapitányt láthatjuk illetve Linda Cardellini (Megjött apuci, Scooby Doo) aki Jayne Norquist bőrébe bújva a Pentagon egyik emberét alakítja.

A közel kétórás film végig leköti az ember figyelmét, az utolsó percig izgalomba tartja a nézőt, anélkül, hogy elunná magát mozizás közben.

A történet szerint a Jeges-tenger mélyén támadás érte az egyik amerikai tengeralattjáró hajót és legénységét, melynek kimentésére Joe Glass kapitányt (Gerard Butler) küldik. Aki, mint frissen kinevezett parancsnok, újdonsült legénységével még nem is sejti, hogy milyen veszélyes és a Világ békéjének szempontjából létfontosságú feladatot kapott. Időközben Oroszországban titkos puccskísérlet zajlik, mely új feladat elé állítja az amerikai osztagot a víz alatt és a szárazföldön egyaránt. Ez pedig nem más, mint az orosz miniszterelnök kimenekítése és biztonságba helyezése, mielőtt még nem lesz túl késő.

A Hunter Killer küldetés (Hunter Killer, 2018) - Kritika

Az amerikai – orosz rivalizálás örök téma a filmiparban is, legyen az háborús film, kémfilm vagy sportról szóló történet. A Hunter Killer küldetés mégis valamilyen szinten más megközelítésbe helyezi ezt a rivalizálást. És pont ettől lesz érdekesebb a film. Nem kimondottan amerikai – orosz csatározások vannak a film origójában, hanem az összefogás, a közös cél elérése jelenti a történet lényegét.

A fordulatos történet, izgalmas képi világgal párosul, mely egyszerre játszódik vízen és szárazföldön egyaránt, ahol nem egy konkrét hős van a filmben, hanem több karakter együttesen próbálja megmenteni a világot egy esetleges katasztrófától.

A Hunter Killer küldetés egy pozitív csalódás volt számomra, mert bár nem hoz kiemelkedően újat az akció thriller műfajában, mégis végig izgalommal köti le a figyelmet, nem szűkölködik a fordulatokban, akció jelenetekben és a nagyszerű színészek játéka után úgy jöhetünk ki a moziból, hogy sikeresen zártuk mozis küldetésünk, ha egy jó filmet akartunk megnézni.

//Dörgő Dániel kritika//

10 Gerard Butler film, amit mindenképpen látnod kell

A Hunter Killer küldetés (Hunter Killer, 2018) - Kritika Az ősz egyik legjobban várt akció thrillerje érkezett el hozzánk Gerard Butler (300, Támadás a fehérház ellen, stb.) főszereplésével. A Hunter Killer küldetés című filmet az a Donovan Marsh rendezte, akinek eddig csak egy filmjét jegyzi a szakma Seftes zsaru címen, de ezek után nem csodálkoznék, ha több, nagyobb volumenű mozi rendezését is megkapná. Butleren kívül még több, igazán nagy név is szerepel a filmben, mely szinte garanciát jelenthet a sikerre. Az Oscar-díjas Gary Oldman (Legsötétebb óra, Harry Potter, Batman stb.) játssza Donnegan szerepét, Michael Nyqvist-et (John Wick, A tetovált lány), mint Sergi Andropoyov kapitányt láthatjuk illetve Linda Cardellini (Megjött apuci, Scooby Doo) aki Jayne Norquist bőrébe bújva a Pentagon egyik emberét alakítja. A közel kétórás film végig leköti az ember figyelmét, az utolsó percig izgalomba tartja a nézőt, anélkül, hogy elunná magát mozizás közben. A történet szerint a Jeges-tenger mélyén támadás érte az egyik amerikai tengeralattjáró hajót és legénységét, melynek kimentésére Joe Glass kapitányt (Gerard Butler) küldik. Aki, mint frissen kinevezett parancsnok, újdonsült legénységével még nem is sejti, hogy milyen veszélyes és a Világ békéjének szempontjából létfontosságú feladatot kapott. Időközben Oroszországban titkos puccskísérlet zajlik, mely új feladat elé állítja az amerikai osztagot a víz alatt és a szárazföldön egyaránt. Ez pedig nem más, mint az orosz miniszterelnök kimenekítése és biztonságba helyezése, mielőtt még nem lesz túl késő. Az amerikai – orosz rivalizálás örök téma a filmiparban is, legyen az háborús film, kémfilm vagy sportról szóló történet. A Hunter Killer küldetés mégis valamilyen szinten más megközelítésbe helyezi ezt a rivalizálást. És pont ettől lesz érdekesebb a film. Nem kimondottan amerikai – orosz csatározások vannak a film origójában, hanem az összefogás, a közös cél elérése jelenti a történet lényegét. A fordulatos történet, izgalmas képi világgal párosul, mely egyszerre játszódik vízen és szárazföldön egyaránt, ahol nem egy konkrét hős van a filmben, hanem több karakter együttesen próbálja megmenteni a világot egy esetleges katasztrófától. A Hunter Killer küldetés egy pozitív csalódás volt számomra, mert bár nem hoz kiemelkedően újat az akció thriller műfajában, mégis végig izgalommal köti le a figyelmet, nem szűkölködik a fordulatokban, akció jelenetekben és a nagyszerű színészek játéka után úgy jöhetünk ki a moziból, hogy sikeresen zártuk mozis küldetésünk, ha egy jó filmet akartunk megnézni. //Dörgő Dániel kritika// http://www.filmezzunk.hu/2017/11/13/10-gerard-butler-film-amit-mindenkeppen-latnod-kell/

Értékelés

Színészi alakítás - 95%
Tartalom - 90%
Dráma - 85%
Akció - 90%
IMDB - 66%
Rottentomatoes - 31%

76%

User Rating: 4.55 ( 1 votes)
76

Article Tags: · · · · · · · · · ·