FILMEZZUNK.HU
8 megrendítő film a betegséggel való küzdelemről

8 megrendítő film a betegséggel való küzdelemről

15354

Filmek a betegséggel való küzdelemről

Mi másért nézünk filmet, minthogy elmeneküljünk a saját problémáinkból, és szórakozzunk egyet? Vannak azonban olyan komoly hangvételű alkotások, melyek rávilágítanak arra, milyen jelentéktelen is a mi bajunk a karakterek hatalmas küzdelmeihez képest.

8. Hallgass a szívedre! (2010)

Danny, (Kent Moran) a tehetséges énekes és dalszövegíró beleszeret egy süket lányba, Ariana-ba (Alexia Rasmussen), aki nem hallja a zenét, amit a férfi ír, még azt sem, amit a lány inspirált a tehetséges zenész fiúban. Amikor azonban Danny egy sokkal komolyabb betegséggel veszi fel a küzdelmet, fordul a kocka.

Hallgass a szívedre! (Listen to Your Heart, 2007)

7. A bakancslista (2007)

Edward (Jack Nicholson) bunkó kőgazdag, de egyedül marad, míg Carter (Morgan Freeman) szerény jövedelemből élt becsülettel, és sokan aggódnak érte. Nem lehetne különbözőbb a két ember, két dolog mégis összeköti őket: halálos betegek, és egy kórteremben fekszenek. Amikor Carter listát készít arról, mi mindent szeretett volna még megtenni, mielőtt földobja a bakancsát, Edward elhatározza, hogy megvalósítják a lista minden pontját.

A bakancslista (The Bucket List, 2007)

6. Életrevalók (2011)

Philippe (Francois Cluzet) mind a négy végtagja lebénult. Az arisztokrata úriember ápolása nehézségekbe ütközik. Végső megoldásként egy lecsúszott családból származó fiatal férfi, Driss (Omar Sy) vállalja el a nehéz feladatot. A vagány ápoló vidámságot és kalandot hoz Philippe addigi unalmas életébe.

10 meglepő érdekesség az Életrevalók című filmről

5. Életem a szörf (2011)

Bethany Hamilton (AnnaSophia Robb), a tini szörfös szerencsésnek mondhatja magát, hogy túlélt egy cápatámadást. Kedvenc sportját azonban úgy tűnik, nem folytathatja, mert a bal karját elvesztette. Vajon sikerül legyőznie a félelmét és az előítéleteket, és újra deszkára szállnia?

Életem a szörf /Soul Surfer, 2011/

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · ·