FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb Dolph Lundgren film, amit vétek lenne kihagyni

A 10 legjobb Dolph Lundgren film, amit vétek lenne kihagyni

28512

Dolph Lundgren legjobb filmjei

Dolph Lundgren filmes áttörése 1985-ben következett be a Rocky IV-ben, azóta több mint 50 filmben szerepelt, ezek mindegyike akciófilm. Rendezőként a 2004-es Terrorcsapda (The Defender) című filmmel debütált. Az akciósztár a napokban ünnepli a 66. születésnapját, melynek alkalmából nem hagyhattuk ki, hogy ne készítsünk toplistát a színész legjobb filmjeiből. Természetesen az összeállítás saját véleményen alapszik!

10. Tűzlovag (The Minion, 1998)

New York-ban egy ősi temetkezési helyre bukkannak a föld alatt, ahol több kultúra is találkozik. A feltárások során egy 6-7. századból való és egy írországi templomos lovag maradványa is előkerül. A szerzetes nyakában egy kelta feliratú amulett lóg, melyre más is igényt tart…

Tűzlovag (The Minion, 1998)

9. Gyilkos hajsza (Direct Action, 2004)

A független akcióalakulat különleges egység a nagyvárosi rendőrség keretein belül, mely a bandaháborúk, a kábítószer és a prostitúció ellen hivatott fellépni. Tagjai olyan magasan képzett rendőrök, akik minimum tíz éve szolgálnak a testületnél. Az alakulat kikezdhetetlen volt. Mostanáig! Frank Gannon (Dolph Lundgren) ugyanis megelégeli a csoport törvénytelen módszereit és arra készül, hogy a bíróságon az alakulat ellen tanúskodjon. Ezzel azonban aláírja saját halálos ítéletét, hajtóvadászat indul ellene, amelyben csak új társára, Billie Rossra (Polly Shannon) számíthat.

 

8. A világ urai (Masters of the Universe, 1987)

A világ ura című filmben a hercegből harcossá vált He-Man-nek újra szembe kell szállnia Lord Skeletorral az Eternia bolygón. A győzelem érdekében He-Man és társai a Földre utaznak, hogy két tinédzser segítségével megtalálják a Kozmikus Kulcsot.

A világ urai (Masters of the Universe, 1987)

7. A Büntető (The Punisher, 1989)

Frank Castle (Dolph Lundgreen) különleges ügynök utolsó akciójába végzetes hiba csúszik, amelynek áldozatául esik a hírhedt alvilági vezér fia. A bosszú nem maradhat el: a maffia feje hidegvérrel végez Frank családjával. A magára maradt ügynököt ezután már semmi más nem élteti, csak a megtorlás. Őrült hajszába kezd, hisz csupán egyetlen küldetése maradt – a büntetés.

A Büntető (The Punisher, 1989)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·