FILMEZZUNK.HU

Bosszúállók 4 – egy új teória mindent felboríthat, amit eddig tudtunk

3748

Bosszúállók 4 – egy új teória mindent felboríthat, amit eddig tudtunk

A jövő év egyik legnagyobb popkulturális talánya az lesz, hogyan végződik majd a Bosszúállók 4, mivel a Bosszúállók: Végtelen háború története és vége igencsak megkavarta a valóság szöveteit – és ebből a szorult helyzetből csak a szuperhősök tudnak minket kirángatni. Nagyon sokan nagyon sokféleképpen próbálták már meg kitalálni, hogy vajon mivel örvendeztet meg majd minket Anthony Russo és Joe Russo – hiszen a forgatókönyv, a film története és bármi, ami akár a legkisebb poént is lelőheti a filmben, szigorúan őrzött titok. Ennek egyrészt nyilván az az oka, hogy a kérdés nagyon sokakat foglalkoztak – és számos rajongó a legapróbb részleteket is észreveszi, és utalást lát bennük, írja a mafab.hu.

Bosszúállók: Végtelen háború kritika

Így történt ez egy Reddit-felhasználóval, ch671-el is, aki egy igen érdekes és izgalmas teóriát talált ki a következő filmre – ami viszont azt is megváltoztathatja, ahogy az eddigi filmekre és történetekre néztünk.

FIGYELEM! A cikk innentől kezdve – akár igaz, akár nem – spoilereket tartalmazhat a következő film történetével kapcsolatban, ezért aki nem szeretné, hogy bármi elrontsa a jövő májusi filmélményét, az nem olvasson tovább!!!

Tehát: a felhasználó agyából kipattant, és természetesen meg nem erősített elmélet szerint a Bosszúállók egyetlen esélye az, hogy megépítik saját maguk számára is Thanos kesztyűjét, hogy rendet tudjanak teremteni a felborult világ rendjében. Ehhez viszont szükségük van az időutazásra, ami egy kicsit megkavarja a dolgokat: Vasember ugyanis visszautazik a 2012-es idősíkba, a nagy New York-i csata helyszínére, hiszen akkor két kő is jelen van. Megvan az a jelenet, amikor Tony Stark felrepül az űrbe, és majdnem otthagyja a fogát? ch671 szerint akkor az a Tony Stark meg is hal – és aki helyette visszatér, az a jövőből érkezett Tony, aki már pontosan tudja, mi lesz a dolog kimenetele. Vagyis az azóta megismert történetszálakban nem az a Vasember szerepel, akiről azt hittük, hogy ismerjük.

A felhasználó még magyarázattal is szolgál: mielőtt Tony visszatér a Földre, sárgás villogást láthatunk – amit pedig a A Hangya és a Darázs óta tudunk, hogy a kvantumvalóság sárgásan fénylik, és ott máshogy telik az idő. Vagyis valahogy köze lehet az időutazáshoz. Emellett pedig Tony az átjáróban olyan dolgokat tapasztalhat meg, amik ráveszik erre a lépésre, például a jövőbe lát, és rájöhet arra, hogy ha nem cserél páncélt a régi Tonyval, és nem hagyja meghalni az űrben, akkor a dolgok sokkal rosszabbra fordulhatnak.

A felhasználó természetesen elismeri, hogy helyenként bukhat a logikája – de mikor volt ez fontos szempont egy szuperhősös sci-fi filmnél? Ha ez igaznak bizonyul, akkor tényleg kössük fel a gatyánk, mert nagyon izgalmas film elé nézünk majd jövő májusban. Az előzetes elvileg még az év vége előtt megérkezik – hátha az is tartogat számunkra némi meglepetést.

A Bosszúállók 4 lesz a Marvel eddigi leghosszabb filmje?

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · · ·