FILMEZZUNK.HU
Kaliforniai álom /La La Land, 2016/

10 dolog, amit nem gondoltál volna a Kaliforniai álom című filmről

13985

Kaliforniai álom /La La Land, 2016/

A Kaliforniai álom című musical-ban Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel – ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén. A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért…

Critics’ Choice Awards - 2016 legjobb filmjei a kritikusok szerint

10. A film végén lévő ,,Mi lett volna, ha” jelenetben Emma Stone-t léggömbökkel a kezében fotózzák Párizsban. A momentum a Mókás arc című filmre (Audrey Hepburn főszereplésével) utal.

9. A stáb tényleg forgatott a Griffith Park Obszervatórium kiállító helyein, arra nem kaptak engedélyt, hogy a planetáriumban filmezzenek, így az ott zajló jelenet díszleteit egy az egyben meg kellett kreálniuk a készítőknek. A Minolta projektort például, amely a planetárium középpontjában található az Ebay-ről rendelték meg.

10 dolog, amit nem gondoltál volna a Kaliforniai álom című filmről

8. Emma Stone és Ryan Gosling már igen összeszokott párost alkotnak. A film promókörútján sorban viccelték meg a riportereket, hogy befejezték egymás gondolatait interjú közben.

7. Akárcsak filmbéli karaktere, Mia, Emma Stone is otthagyta az iskolát 15 évesen és Los Angelesbe költözött, hogy színészi karrierbe kezdjen.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · ·