FILMEZZUNK.HU
Ragadozó városok (Mortal Engines, 2018) - Előzetes

Végre sikerült belőni, hová tegyük a Ragadozó városok című szuperfilmet

1118

Végre sikerült belőni, hová tegyük a Ragadozó városok című szuperfilmet

Ezer évvel egy közelebbről meg nem nevezett katasztrófa után hatalmas lánctalpas városok száguldoznak az emberi civilizáció romjain, és az erősebb ragadozók bekebelezik a kisebbeket. Felbukkan egy fiatal nő, aki felkelést robbant ki, hogy véget vessen az áldatlan állapotoknak. Philip Reeve világsikerű regénytrilógiájának első kötetéből Christian Rivers rendezett szuperfilmet – és részben Peter Jackson producer is. Jackson, A Gyűrűk Ura és a Hobbittrilógiák alkotója tíz éve készült a Ragadozó városok megrendezésére, de nem volt rá energiája, ezért bízta régi munkatársára a dirigálást – de persze nem bírta volna ki, ha néhány jelenetet azért nem maga rendez a filmből.

Arra a kérdésre, mégis hogyan képzeljük el a Ragadozó városok világát, Rivers megnevezte a referenciákat: „Akkor járunk legközelebb az igazsághoz, ha a Csillagok háborújából, a Mad Maxből és a Harry Potterből háromszöget alkotunk: e háromszög közepére pontosan illik a mi filmünk. Mindez úgy értendő, hogy szinte olyan kozmikus küzdelem zajlik, mint a Csillagok háborújában, a harc olyan nyers és könyörtelen, mint a Mad Maxben, és az egésznek van egy olyan különös, viktoriánus fílingje, mint a Harry Potternek.

Rivers egyébként 1992 óta dolgozik Jacksonnal, akkor készítették a Hullajó! című zseniális zombifilm-paródiát. Nem mellesleg Oscart is kapott, a King Kong vizuális effektusaiért.

40 meglepő érdekesség a 40 éves Csillagok háborújáról

(UIP hírek)


Article Tags: · · · ·