FILMEZZUNK.HU
Ed Harris legjobb filmjei

10 Ed Harris film, amit mindenképpen látnod kell

13165

Ed Harris legjobb filmjei

Születési nevén Edward Allen Ed Harris a napokban ünnepli 69. születésnapját, melynek alkalmából íme egy lista, melyben összegyűjtöttük az általunk szeretett 10 legjobb filmjét.

10. A mélység titka (The Abyss, 1989)

Egy amerikai atom-tengeralattjáró eltűnt. Egyesek az oroszokra gyanakodnak. A tengeralattjáró felkutatásával az utolsó kapcsolat helyéhez közeli olajfúró bázist bíznak meg. A felszínen kezdenek elfajulni a dolgok, akik pedig tisztázni tudnák, hogy mi is történt valójában, egy vihar miatt a mélyben rekedtek. Az idő telik, az oxigén pedig fogytán, ráadásul a mélyben bizarr események zajlanak. A felszín alatt egy idegen civilizáció rejtőzik.

A mélység titka (The Abyss, 1989)

Tudtad, hogy…?

… az egyik víz alatti jelenet forgatása közben Ed Harris kis híján megfulladt?

9. Egy csodálatos elme (A Beautiful Mind, 2001)

John Forbes Nash Jr.  (Russell Crowe) a Princeton Egyetemen hallgat matematikát, ahol a könyörtelen versenyhelyzetben igen nehéz kitűnnie egy olyan valakinek, akinek sem gazdag családja, sem vagyona nincs. Nash viszont valamiben különbözik a többiektől, és zsenialitásának tanújelét is adja, amivel egy csapásra megváltoztatja nem csak saját életét, hanem a tudományét is. Élete egyre inkább sínre kerül, amikor megismeri szerelmét (Jennifer Connelly), barátja (Paul Bettany) pedig mindenben támogatja. Ám Nash tudása nem csak a magánemberek számára érdekes…

Egy csodálatos elme (A Beautiful Mind, 2001)

Tudtad, hogy…?

… az igazi John Nash meglátogatta a forgatást, és teljesen lenyűgözte Russell Crowe-t azzal, ahogy a kezét használta? A színész a felvételek alatt megpróbálta utánozni a tudóst.

8. Az igazak (The Right Stuff, 1983)

A Mercury űrhajósait nemzeti hősként ünneplik, az elnök a nemzet példaképévé állítja a legénységet, hiszen embert próbáló teljesítményük nem mindennapi. Chuck Yeager például tudta, hogy volt már akinek nem sikerült, mégis átlépte a hangsebességet X-1-es rakétahajtású repülőjével.

Az igazak (The Right Stuff, 1983)

Tudtad, hogy…?

… a BBC listája szerint a 65. a filmtörténet 100 legjobb alkotásának sorában?

7. Appaloosa – A törvényen kívüli város (Appaloosa, 2008)

1882, Új-Mexikó. Virgil Cole és Everett Hitch a törvény embere. A két kemény férfit Appaloosa városka vezetősége felbéreli rendőrbírónak és helyettesének. A városatyák Randall Braggtől, az újonnan jött farmertől rettegnek, aki megölte a korábbi rendőrbírót és az embereit. Közben a városba érkezik a csinos Allison, aki megdobogtatja Cole szívét. Cole és Hitch elfogja Bragget, akit a bíróság kötél általi halálra ítél. Amikor Bragget a vonathoz kísérik, két fegyveres elrabolja Allisont, így kényszerítve ki a gyilkos elengedését. Bragg a sivatagba menekül az embereivel és Allisonnal. Cole és Hitch a nyomukba ered.

Appaloosa - A törvényen kívüli város (Appaloosa, 2008)

Tudtad, hogy…?

… Jeremy Irons, Ed Harris és Viggo Mortensen is dolgoztak már korábban David Cronenberg-gel?

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·