FILMEZZUNK.HU
15 érdekesség az 1979-es Mad Max című filmről

15 meglepő érdekesség a Mel Gibson féle Mad Max című filmről

15759

15 érdekesség az 1979-es Mad Max című filmről

A Mad Max egy 1979-ben készült ausztrál disztopikus akciófilm, amit George Miller rendezett, valamint Miller és Byron Kennedy írt. A főszerepet az akkor még ismeretlen Mel Gibson játszotta. A rendező hosszú évtizedek után, 2015-ben is feldolgozta a történetet egy picit modernebb stílusban és Tom Hardy-val a főszerepben. A produkció 6 Oscar-díjat is nyert, amivel az év egyik legsikeresebb mozijává lépett elő. Alábbi cikkünkben mi most a klasszikus történetet vesszük górcső alá néhány érdekesség erejéig.

15 érdekesség az 1979-es Mad Max című filmről

1. A forgatást egy hónappal későbbre kellett szervezni, mert Mel Gibson-t nem engedték el a tanárai az egyetemről. A színész ekkor éppen színjátszást tanult az Ausztrál Nemzeti Színművészeti Egyetemen.

2. Abban a jelenetben, amelyben a motoros banda benzint lop a tankerből, nem használtak semmilyen biztonsági hevedereket. A jelenetet teljes egészében élesben vették fel.

15 érdekesség az 1979-es Mad Max című filmről

3. A nagy üldözési jelenet során az egyik motorost fejbe találja egy repülő motorkerékpár. A szóbeszéd ellenére a színész nem halt bele a sérüléseibe, sőt, az igazság szerint amint leálltak a kamerák, felállt és elsétált.

4. A forgatáson valutaként sört használtak, főleg ha szívességet kellett kérniük például egy traktorvezetőtől.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · ·