FILMEZZUNK.HU
Stan Lee érdekességek

Fény derült Stan Lee halálának okára

1700

Fény derült Stan Lee halálának okára

A rajongók még mindig gyászolják a november 12-én elhunyt Stan Lee-t, akit 95 éves korában, a Cedar-Sinai Medical Centerben ért a halál. Halálának okát nemrég hozták nyilvánosságra: Lee tüdőgyulladással küzdött már napokkal a halála előtt, de végig éber maradt és magánál volt. Végül szívelégtelenségben és légzési nehézségben hunyt el, írja a mafab.hu.

Temetését végakarata szerint november 16-án tartották zárt körben, amin csak a legszűkebb család és a legjobb barátok voltak jelen. Lee-t elhamvasztották, hamvait pedig lánya, J.C. kapta. A képregény alkotó hivatalos honlapja pedig létrehozott egy olyan oldalt, ahol mindenki, aki egy kicsit is szerette Lee-t, megemlékezhet róla – hiszen vitathatatlan, hogy az alkotó több generációnak  és emberek millióinak változtatta meg az életét műveivel.

Lee halála az egész világot megrendítette – vagyis, mint később kiderült, egy embert biztos, hogy nem. Bill Maher komikus ugyanis nem sokkal Lee halála után Mahler kritizálta a közvélemény reakcióját, és lekicsinylően nyilatkozott munkásságáról is. Szerinte Donald Trumpot csak olyan országban választhatják meg elnöknek, ahol azt gondolják, hogy a képregények fontosak. Mondani sem kell, hogy a rajongók pillanatok alatt kapták szét Mahlert – sőt, a komikus még Lee cégétől is kapott egy hivatalos választ.

Kreativitása és joviális életszeretete mellett a rajongók leginkább Lee cameóit fogják majd hiányolni, amelyek az évek alatt szinte a védjegyévé váltak. Halála előtt viszont még le tudott forgatni pár jelenetet, így a következő Marvel-filmekben még biztos, hogy találkozunk az alakjával – később pedig számtalan kreatív mód áll a filmesek rendelkezésére ahhoz, hogy méltóképpen emlékezzenek meg egy univerzum-teremtőről.

Ez a két Marvel film kerülhet bemutatásra 2020-ban

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · ·