FILMEZZUNK.HU

Robin Hood (2018) – Kritika

3069

Robin Hood (2018) – Kritika

Robin Hood. Klasszikus. Megszámlálhatatlan feldolgozást élt meg. Voltak jobbak, mint az 1991-es Kevin Costner féle adaptáció, vagy a paródia, Robin Hood – A fuszeklik fejedelme. Utoljára Ridley Scott csinált belőle nagy költségvetésű mozit Russel Crowe főszereplésével. A mostani filmmel Otto Bathurst bízták meg, aki nagyjátékfilmek terén újoncnak számít. Egy tv-s BAFTA- díjat tudhat magáénak.

Robin Hood (2018) - Előzetes

A történet Laxley Robin (Taron Egerton – Kingsman, Eddie, a sas) fiatal nemesről szól, aki miután megjárta a keresztes háborút, 4 év után visszatérve birtokára, arra ocsúdik fel, hogy nincs se Istene, se hazája, se nője, se barátja. Senkije. Mindenét elveszítette. A várost, ahol élt, a Notthimgami bíró és az esperes tartja kézben. Mindenre adót szedetnek, terrorizálják a szegény népet. Szerelme, Marian (Eve Hewson, Bono egyik lánya) is már mással van. Mígnem a háborúból megszökött arab, bizonyos John felkeresi, és bosszút ajánl fel neki az ő segítségével. Cserébe hogy a keresztes háborúban Robin megpróbálta megmenteni fiát sajnos sikertelenül. Így egy hirtelen jött szövetség születik és elindul a harc a szegényekért a gazdag urak és az egyház ellen.

Hát, a szereplők nevén, a helyszínen meg, hogy Robin Hood a szegények megmentője lett, vajmi kevés köze volt ennek a mozinak az eredeti Robin Hoodhoz.

Merőben más, és modern megközelítéssel nyúltak hozzá eme klasszikushoz. Vágás, fényképezés, hang és látvány mind teljesen rendben voltak. A színészi játékra se lehet igazából panasz. A jelmezek annyira modernre sikeredtek egy – egy karakteren, mintha csak most akasztották volna le valamelyik neves márka boltjának vállfájáról.

Robin Hood (2018) - Kritika

A történet és a hangulat is inkább idézett egy háborús akciófilmet, mint egy régimódi kalandfilmet. Az Oscar díjas Jamie Foxx (Ray, Förtelmes főnökök, Django elszabadul, Collateral – A halál záloga), mint Little John nagyon nem hasonlított a valódi karakterre, ellenben illett hozzá a mostani, amit rászabtak.

Notthingam bírájának szerepében Ben Mendelsohn (Zsivány egyes, Ready Player One) talán az egyik leghitelesebb és legbetegebb gonosz volt ilyen téren.

A karakterek háttértörténetéről szinte semmit nem tudunk meg. Sokszor éreztem, hogy nem tudtam milyen korban, időben is vagyunk? Középkor, vagy egy eldugott falu, ország a 21-században? Az akciójelenetek hatásosak és látványosak voltak az előforduló logikai bakik ellenére is.

Robin Hood (2018) - Kritika

Ha messze nem is egy klasszikus Robin Hood feldolgozást kaptunk, szórakoztató volt az egész film. Ajánlani csak azoknak merem, akiknek fogalma sincs ki volt az a Robin Hood és mivel vált híressé.

//Jordáki Gábor kritika//

TOP10: A legjobb középkori filmek

Robin Hood (2018) - Kritika Robin Hood. Klasszikus. Megszámlálhatatlan feldolgozást élt meg. Voltak jobbak, mint az 1991-es Kevin Costner féle adaptáció, vagy a paródia, Robin Hood - A fuszeklik fejedelme. Utoljára Ridley Scott csinált belőle nagy költségvetésű mozit Russel Crowe főszereplésével. A mostani filmmel Otto Bathurst bízták meg, aki nagyjátékfilmek terén újoncnak számít. Egy tv-s BAFTA- díjat tudhat magáénak. A történet Laxley Robin (Taron Egerton – Kingsman, Eddie, a sas) fiatal nemesről szól, aki miután megjárta a keresztes háborút, 4 év után visszatérve birtokára, arra ocsúdik fel, hogy nincs se Istene, se hazája, se nője, se barátja. Senkije. Mindenét elveszítette. A várost, ahol élt, a Notthimgami bíró és az esperes tartja kézben. Mindenre adót szedetnek, terrorizálják a szegény népet. Szerelme, Marian (Eve Hewson, Bono egyik lánya) is már mással van. Mígnem a háborúból megszökött arab, bizonyos John felkeresi, és bosszút ajánl fel neki az ő segítségével. Cserébe hogy a keresztes háborúban Robin megpróbálta megmenteni fiát sajnos sikertelenül. Így egy hirtelen jött szövetség születik és elindul a harc a szegényekért a gazdag urak és az egyház ellen. Hát, a szereplők nevén, a helyszínen meg, hogy Robin Hood a szegények megmentője lett, vajmi kevés köze volt ennek a mozinak az eredeti Robin Hoodhoz. Merőben más, és modern megközelítéssel nyúltak hozzá eme klasszikushoz. Vágás, fényképezés, hang és látvány mind teljesen rendben voltak. A színészi játékra se lehet igazából panasz. A jelmezek annyira modernre sikeredtek egy - egy karakteren, mintha csak most akasztották volna le valamelyik neves márka boltjának vállfájáról. A történet és a hangulat is inkább idézett egy háborús akciófilmet, mint egy régimódi kalandfilmet. Az Oscar díjas Jamie Foxx (Ray, Förtelmes főnökök, Django elszabadul, Collateral – A halál záloga), mint Little John nagyon nem hasonlított a valódi karakterre, ellenben illett hozzá a mostani, amit rászabtak. Notthingam bírájának szerepében Ben Mendelsohn (Zsivány egyes, Ready Player One) talán az egyik leghitelesebb és legbetegebb gonosz volt ilyen téren. A karakterek háttértörténetéről szinte semmit nem tudunk meg. Sokszor éreztem, hogy nem tudtam milyen korban, időben is vagyunk? Középkor, vagy egy eldugott falu, ország a 21-században? Az akciójelenetek hatásosak és látványosak voltak az előforduló logikai bakik ellenére is. Ha messze nem is egy klasszikus Robin Hood feldolgozást kaptunk, szórakoztató volt az egész film. Ajánlani csak azoknak merem, akiknek fogalma sincs ki volt az a Robin Hood és mivel vált híressé. //Jordáki Gábor kritika// http://www.filmezzunk.hu/2018/01/26/top10-legjobb-kozepkori-filmek/

Értékelés

Színészi alakítás - 80%
Látványvilág - 80%
Történet - 50%
Hitelesség - 30%
IMDB - 53%
Rottentomatoes - 48%

57%

User Rating: Be the first one !
57

Article Tags: · · · · · · · · · ·