FILMEZZUNK.HU
Mária skót királynő (Mary Queen of Scots, 2018) - Előzetes

Megérkezett a Két királynő legújabb előzetese!

4796

Két királynő (Mary Queen of Scots, 2018) – Előzetes

Végre megérkezett a már látatlanban a jövő évi Oscar egyik legnagyobb esélyesének kikiáltott Két királynő új előzetese. Nem véletlen, hogy a filmet óriási várakozások előzik meg, a főszerepet ugyanis az Én, Tonya című filmjéért Oscarra jelölt Margot Robbie és gerenációjának talán legnagyobb tehetsége, a 24 éves korára már 4 Oscar-jelölést begyűjtő Saoirse Ronan alakítják.

Ez az új, kosztümös történelmi dráma a karizmatikus Stuart Mária viharos életének krónikája. Mária 16 évesen francia királyné lesz, majd 18 évesen megözvegyül, és ellenáll a nyomásnak, hogy újból férjhez menjen. Ehelyett visszatér szülőföldjére, Skóciába, hogy visszakapja jogos trónját. Ám Skócia és Anglia az ellenállhatatlan I. Erzsébet uralma alá tartozik. A két fiatal királynő egyszerre bűvöli el és félemlíti meg egymást. Riválisok a hatalomban és a szerelemben is, és női uralkodók a férfiak világában, ezért el kell dönteniük, hogyan játsszák le a játékot, melynek neve: házasság kontra függetlenség. Mária elhatározza, hogy nem lesz bábfigura, és kinyilvánítja igényét az angol trónra, fenyegetve ezzel Erzsébet hatalmát. Árulás, lázadás és összeesküvések veszélyeztetik mindkét udvarban a trónt – és változtatják meg a történelem menetét.

A filmet Beau Willimon forgatókönyve nyomán Josie Rourke (National Theatre Live: Les Liaisons DangereusesThe Vote) rendezi, a sikervárományos produkció főbb szerepeiben az említettek mellett olyan színészeket láthatunk majd, mint  Guy PearceDavid TennantRichard PriceMaria-Victoria Dragusés Martin Compston.

8 érdekesség, amit talán még nem tudtál Margot Robbie-ról

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · · · · · · ·