FILMEZZUNK.HU
Kenneth Branagh érdekességek

10 meglepő érdekesség, amit nem gondoltál volna Kenneth Branagh-ról

7444

Kenneth Branagh érdekességek

Kenneth Branagh William Shakespeare műveiből készült filmek rendezésével vált széles körűen ismertté és elismertté, de emellett számos színpadi sikerrel is büszkélkedhet. Olyan filmek köthetőek a nevéhez, mint az V. Henrik, a Sok hűhó semmiért, a Mary Shelley: Frankenstein, a Hamlet, Harry Potter és a titkok kamrája és a Wallander-sorozat. A többszörösen Oscarra jelölt, Emmy-díjas színész a napokban ünnepli születésének a 63. születésnapját, melynek alkalmából most megtudhattok róla néhány meglepő érdekességet.

Kenneth Branagh érdekességek

1) Kenneth Belfastban született és nevelkedett munkásosztálybeli, protestáns szülők második gyermekeként. Két testvére van.

2) Tanulmányait a Grove Primary School-ban kezdte, kilenc éves korában azonban brit felségterületre, a bershire-i Readingbe menekültek az észak-ír válság elől. Az iskolában ragaszkodott az angol akcentushoz, hogy elkerülje az osztálytársai felől érkező zaklatást. Az identitásáról ma ezt mondja: „Írnek érzem magam. Nem hiszem, hogy ki lehet ölni egy fiúból Belfast-ot.” A „szavak szeretetét” pedig ír származásának tulajdonítja.

Kenneth Branagh érdekességek

3) 1989-ben, 29 évesen forgatta le az V. Henriket, melynek egy személyben volt rendezője és főszereplője is. A filmben, melyet két kategóriában jelöltek Oscar-díjra későbbi feleségével, Emma Thompsonnal játszott együtt.

4) 1993-ban újabb Shakespeare adaptációval állt a közönség elé (Sok hűhó semmiért – 1993), majd 30 évesen már meg is jelentette önéletrajzát.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·