FILMEZZUNK.HU
Jamie Foxx 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Jamie Foxx 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

19110

Jamie Foxx legjobb filmjei

Jamie Foxx amerikai színész, komikus, énekes és dalszövegíró. 2005-ben a Ray Charles életét feldolgozó Ray című filmben nyújtott alakításáért Golden Globe-, BAFTA- és Oscar-díjjal jutalmazták. 1994-ben kezdte el énekesi karrierjét, színészkedni pedig 1992-ban kezdett. Jamie a napokban ünnepli születésének 56. évfordulóját, melynek alkalmából íme 10 film a pályafutásából, amit mindenképpen látni kell. Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Jamie Foxx produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Lopakodó (Stealth, 2005)

Az amerikai haditengerészet új szuper pilótáját nem anya, hanem számítógépprogram szülte. EDI-nek, azaz mesterséges intelligenciával rendelkező Automatikus Harci Repülőgépnek nevezik, akivel, illetve amivel szemben esélye sincs az ellenségnek. Ben Gannon (Josh Lucas), Kara Wade (Jessica Biel) és Henry Purcell (Jamie Foxx) a haditengerészet elit tesztpilóta osztagának oszlopos tagjai. A három szuperpilóta feladata az új lopakodó vadászgép bejáratása. Ám EDI egy villámcsapás következtében meghibásodik, és önállósítja magát. Csak Ben és társai állíthatják meg

Lopakodó (Stealth, 2005)

9. Az elnök végveszélyben (White House Down, 2013)

A Fehér Ház végveszélyben. Egy terrorista csapat bejutott a szigorúan őrzött épületbe, és átvette a hatalmat. Az elnököt (Jamie Foxx) mindössze utolsó talpon maradt ügynöke védi (Channing Tatum), aki mindent megtesz azért, hogy biztonságba juttassa az ország vezetőjét. A terroristák azonban legalább ilyen elszántan akarják megtalálni őket, hogy végrehajthassák ördögi tervüket.

8. Redemption: The Stan Tookie Williams Story (2004)

Stan “Tookie” Williams (Jamie Foxx) egy afroamerikai fiúból lett a Crips banda vezére, aki több halálos kimenetelű balhéban is részt vett. Hosszú évek alatt saját hálózatot épített ki, és több bandaháborúban is részt vett. Elkapták négyszeres emberölésért és halálra ítélték. A börtönben 8 évet tölt a “lyuk”-ban, azaz sötét magánzárkában, ami annyira szűk, hogy a karját sem tudja kinyújtani. Ez idő alatt felismeri, hogy az igazi szabadságot Isten tudja számára megadni, és jóvátétel címén könyveket kezd el írni. Munkásságáért később irodalmi Nobel-díjra javasolták. 23 évnyi raboskodás és teljes megszelídülés után sem kapott kegyelmet, és 2005-ben kivégezték.

Redemption: The Stan Tookie Williams Story (2004)

7. Collateral – A halál záloga (Collateral, 2004)

Max (Jamie Foxx) már tizenkét éve dolgozik taxisofőrként. Napjai egyhangúak, mindennap új emberek arcát látja a visszapillantó tükörben, és amilyen gyorsan kapcsolatba kerül velük, ugyanolyan gyorsan el is felejti őket. Egy este azonban olyan alakba fut bele, akire élete végéig emlékezni fog. Ez az utas, Vincent (Tom Cruise), bérgyilkos. A férfit egy drogkartell bízza meg, hogy keresse fel és iktassa ki a tanúkat, akiket a szövetségi bíróság felhasználhatna ellenük. Vincent már feladata utolsó köreit futja, amikor Los Angelesbe utazik, hogy leszámoljon az öt emberrel. A sors úgy hozza, hogy Max taxijába ül, és eltéríti azt. A rendőrség és az FBI a nyomukban van, a két férfi pedig kénytelen együttműködni.

Collateral - A halál záloga (Collateral, 2004)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·