FILMEZZUNK.HU
Jake Gyllenhaal legjobb filmjei

10 film, amiért imádjuk a szülinapos Jake Gyllenhaal-t!

18828

Jake Gyllenhaal legjobb filmjei

Jake 2001-es Donnie Darkoval törtbe a köztudatba és indult felfelé a pályafutása. Az igazi nagy áttörés tíz évvel később a Forráskód hozta meg számára mellyel bizonyította, hogy képes egyedül is elvinni a hátán egy filmet. Véleményünk szerint Jake Gyllenhaalnak már alaposan kijár egy Oscar-díj és bízunk benne, hogy a 2017-es filmjei közül valamelyikkel sikerül is elérnie ezt a célt. Alábbi összeállításunkban, a színész 39. születésnapja alkalmából az ő filmjeiből válogattuk ki azt a tízet, melyek nekünk a legjobban tetszenek.

10. Bőrnyakúak (Jarhead, 2005)

Anthony Swafford (Jake Gyllenhaal) önkéntesnek jelentkezik az Egyesült Államok Haditengerészetébe. Már az alapkiképzésen rá kell döbbennie, hogy a katonák élete nagyon más, mint azt korábban hitte. Anthony nem találja a helyét, viszont egészen jól lő, amire felfigyel Skyes főtörzsőrmester is, és beíratja egy lövészképzésre. Mindeközben Irak megtámadja Kuvaitot, melynek kapcsán Swafford egységét a Perzsa-öbölbe irányítják, ahol megkezdődik a Sivatagi Hadművelet.

Bőrnyakúak (Jarhead, 2005)

Tudtad, hogy…?

… Jake Gyllenhaal meg volt róla győződve, hogy elszúrta a meghallgatást, mivel hónapokon keresztül nem hallott Sam Mendes felől? Végül hangüzenetet hagyott a rendezőnek, mellyel eldöntötte a kérdést.

9. Holnapután (The Day After Tomorrow, 2004)

Habár Jack Hall klimatológus próbálja figyelmeztetni az embereket a közeledő katasztrófáról, senki sem hisz neki. Fia, Sam is kétkedve fogadja szavait. A veszély komolyságáról egy hatalmas, a Déli-sarkról leszakadó jégtömb győzi meg őket. Az emberek menekülnének, ám Amerikát gyorsabban éri a csapás, mint ahogy várták. Hamarosan az egész országot hó borítja be.

Holnapután (The Day After Tomorrow, 2004)

Tudtad, hogy…?

… Sam az eredeti forgatókönyvben egy 11 éves kisfiú, ám Roland Emmerich rendező-forgatókönyvíró Jake Gyllenhaal kedvéért a karaktert egy 17 éves, középiskolás fiúra változtatta?

8. Testvérek (Brothers, 2009)

Sam (Tobey Maguire) és Tommy (Jake Gyllenhaal) teljesen ellentétei egymásnak. Sam, többszörösen kitüntetett katona, apja nyomdokain példás karriert futott be, míg Tommy – a család feketebáránya – épp most szabadult és csak sodródik az árral. Amikor Sam gépét lelövik a tálibok Afganisztán felett Tommy kötelességének érzi, hogy Grace (Natalie Portmen) és két kislánya segítségére legyen, megpróbálja a fivére családjában keletkezett űrt betölteni. A gyász és a szükség egy új családot teremt, ahol Tommy mindjobban magára talál. Immár nem, mint segítő, hanem, mint családfőként van jelen Grace oldalán. Mikor Sam váratlanul hazatér a két fivérnek szembe kell néznie egy új helyzettel, ahol szerelem, hűség, férfiasság már mindkettőjüknek mást jelent, mint korábban.

 Testvérek (Brothers, 2009)
Tudtad, hogy…?

… két kategóriában is Golden Globe-ra jelölték a filmet?

7. Éjszakai ragadozók (Nocturnal Animals, 2016)

A film “történet a történetben”, aminek egyik részében Susan egy könyv kéziratát kapja véleményezésre volt férjétől, akit 20 éve elhagyott. A másik rész magát a kéziratot követi, aminek középpontjában egy férfi áll, akinek családi nyaralása erőszakossá majd halálos kimenetelűvé válik. És ami Susant illeti, az ő története is rejt még némi izgalmat.

Éjszakai ragadozók (Nocturnal Animals, 2016) - Előzetes

Tudtad, hogy…?

… Amy Adams és Jake Gyllenhaal már leszerződött az ‘Ezekiel Moss’ címen futó project-hez, amit Philip Seymour Hoffman rendezett volna? Azonban Hoffman 2014-es halála után a terv fiókba került.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·