FILMEZZUNK.HU
Jane Fonda legjobb filmjei

10 legjobb Jane Fonda film, amit mindenképpen látnod kell

16174

Jane Fonda legjobb filmjei

Jane Fonda, születési nevén Lady Jayne Seymour Fonda a napokban tölti be 84. életévét, melynek alkalmából összeállítottunk egy toplistát az általunk legjobban kedvelt filmjeiből. A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

10. Macskák (Les félins, 1964)

A gengszterek elől menekülő szélhámos Marc (Alain Delon) a Francia Riviérára vetődik, ahol rámosolyog a szerencse. Alkalmazásába veszi sofőrként, mindenesként egy előkelő örökösnő, Barbara (Lola Albright), akinek beköltözik a kastélyába. A ház úrnője és az asszony nem kevésbé csábos unokahúga, Melinda (Jane Fonda) ezt követően több jelét adják, hogy a fiatalember egyéb szolgáltatásaira is igényt tartanának. De a ház körül valami nincs rendben. Mintha valaki rejtőzne ott rajtuk kívül. Marc ellen aztán sorozatos gyilkossági kísérletek kezdődnek…

Macskák (Les félins, 1964)

9. Anyád napja (Monster-in-Law, 2005)

Charlotte végre megtalálta álmai férfiját. Vele együtt viszont megkapta rémálmai anyósát, Violát is, aki a televízió primadonnája volt míg a közelmúltban ki nem rúgták. Viola most attól retteg, hogy hamarosan elveszti a fiát, ahogy elvesztette imádott munkáját is. Elhatározza hát, hogy a világ legrosszabb anyósává alakulva örökre elijeszti Kevin újdonsült menyasszonyát. Charlie nem esik kétségbe, és úgy dönt, felveszi az elé vetett kesztyűt. Megkezdődik a harc, amelynek nem kisebb a tétje, mint hogy melyikük legyen a család Első Asszonya.

Anyád napja (Monster-in-Law, 2005)

8. Kína szindróma (The China Syndrome, 1979)

Két televíziós fenegyereknek elege lesz a rutintörténetekbõl. A szokványos kis riportok után valamilyen nagy dobásra várnak. A szerencse úgy hozza, hogy egy rutinforgatáson a közeli atomerõmûben valamilyen titokzatos dolog történik. Az illetékesek megpróbálják szõnyeg alá söpörni az ügyet, ám embereink nem hajlandóak feladni. A titok arra való, hogy kiderítsük, vallják.

Kína szindróma (The China Syndrome, 1979)

7. Klute (1971)

A Klute című film a szófukar, magányos magándetektív, John Klute egy esetét meséli el. A férfi egy gyilkossági ügy révén megismerkedik a csinos prostituálttal, Bree Danielsszel. A nyomozás fejleményeként Klute rájön, hogy megbízója személye megegyezik a gyilkos kilétével, aki magas körökben járatos. A férfi azt is kideríti, hogy a gyilkos most a prostit szeretné eltávolítani az útból, azonban terve kudarcot vall. Bree és Klute mindent megtesz, hogy elkapja az aberrált gyilkost.

Klute (1971)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·