FILMEZZUNK.HU
Minden idők 10 legjobb tengeralattjárós filmje

Minden idők 10 legjobb tengeralattjárós filmje

62387

A legjobb tengeralattjárós filmek

Amióta feltalálták és megvalósították a kivitelezését a tengeralattjáróknak, azóta sok-sok háborúban voltak és vannak jelen. Nem kevés esetben nem csak jelen vannak, de befolyásoló tényezői is a csatáknak. Hollywoodnak nem kellett sok, hogy filmre vigyék az effajta sztorikat. Természetesen mi ezt nem is bánjuk, hiszen ha lehetőségünk nincs is, hogy beüljünk egy vízalatti hadigépbe, legalább néhány óra erejéig az otthoni képernyőkön áttudjuk érezni mi is, hogy milyen lehet egy tengeralattjáróban lenni a nagy mélységekben. Alábbi toplistánkban következzenek az általunk legizgalmasabbnak tartott tengeralattjárós filmek.

A lista saját véleményen alapszik! Ha nincs közte a Te kedvenc tengeralattjárós produkciód, kérlek írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy ki tudjuk egészíteni összeállításunkat.

10. Meztelenek és bolondok (1941, 1979)

1941-ben, hat nappal a japánok Pearl Harbor-i támadása után az amerikaiak attól tartanak, hogy a következő célpont Kalifornia lesz. Az államban eluralkodik a pánikhangulat. Egy a légierőknél szolgáló parancsnok, egy szélsőséges civil nacionalista nyomába erednek egy elveszett japán tengeralattjárónak, ami saját célpontjául Hollywood-ot választotta. Amikor pedig az eltévedt japán tengeralattjáró Los Angeles strandján bukkan fel, a lakosság fölöttébb mulatságos módon reagál.

Meztelenek és bolondok (1941, 1979)

9. Murphy háborúja (Murphy’s War, 1971)

A második világháború utolsó napjaiban a trópusi vizeken portyázó német tengeralattjáró elsüllyeszt egy angol kereskedelmi hajót. A legénységet kegyetlenül lemészárolják. A helyi lakosok, élükön a fehér bőrű doktornővel, pártfogásukba veszik az egyetlen túlélőt, a repülős-karbantartó Murphyt (Peter O’Toole), de történetét a tengeralattjáróról nem hiszik el. A végsőkig elszánt angol magányos háborúba kezd társainak gyilkosai ellen.

Murphy háborúja (Murphy's War, 1971)

8. Phantom (2013)

Egy orosz atomtengeralattjáró titokban komoly betegségben szenvedő kapitánya (Ed Harris) egy új küldetés miatt újra elhagyni kényszerül családját. A szigorúan titkos misszióban könnyen lehet, hogy az egész emberiség jövője a tét, miközben a múlt árnyaival is kénytelen lesz újra felvenni a harcot egy illegálisan ténykedő KGB csoport vezetője (David Duchovny) miatt. A rendkívüli férfi ezúttal szinte lehetetlen esélyekkel szembesül.

Phantom (2013)

7. Tűz a víz alá! (Down Periscope, 1996)

Dodge kapitány (Kelsey Grammer) az amerikai haditengerészet átka. Hogy ne legyen szem előtt, felettesei egy tengeralattjáróra süllyesztik, és a hajdani sorhajó amerikai megfelelőjének legénységét bízzák gondjaira. De a kapitány nem hagyja magát, diadalmenetben hajtja végre a kiszabott, tuti kudarcnak látszó feladatot.

Tűz a víz alá! (Down Periscope, 1996)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·