FILMEZZUNK.HU

A legjobb 20 mozifilm 2018-ban, ami kiemelkedett az átlagból!

80636

Legjobb filmek – 2018

Filmes válogatásom szubjektív, és érzelmi, de átgondolt, reális alapokon nyugszik. Azokat a filmeket emeltem ki 2018-ban, amelyeket megnézve a legnagyobb hatással voltak ránk moziszeretőkre. Mindenféle kritikai fogadtatást most másodlagosnak éreztem. Sokféle összeállítást olvashatott, amelyek a legnagyobb bevételi adatokat tükrözve állítottak össze. A jelen listát mély érzelmi alapokra, és olyan átfogó gondolatmenettel válogattam össze, ami remélhetőleg sok-sok év múlva is megállja a helyét. Bizton állíthatom, hogy listámon szereplő filmek az idei év legjava . Készülhettem volna bővebb listával, és kerülhettek volna bele olyan filmek melyek a nézők között csupán a látvány és nem tartalmi érdem szerint volt kedvenc, de belegondolván a jövőben inkább a most következő filmeket lehet újrázni, nem pedig az ismert „CGI-cunamikat”.

Legjobb filmek - 2018

A mostani esztendő annyiban különbözött a többitől, hogy erős zenei művek születtek melyek kiemelkedő sikereket értek el a nézők körében. Az összeállítás gerincét alkotó filmekről magam is írtam kritikát, melyet a KRITIKA oldalunkon találhatnak meg. Lehetséges, hogy lesznek olyanok köztünk kedves Olvasó, akik nem tudnak minden filmmel, illetve helyezéssel azonosulni, de ezért szép a mozi….Mindenkiből más érzést, más gondolatokat hoz elő! Kellemes ünnepeket, és jó filmezést ! 🙂 #Bruce

20. VÖRÖS VERÉB (Red Sparrow)

A Magyarországon forgatott hírszerzős filmek tipikus példáját mutatja be, a maga kőkemény és véres akciójelenetek letisztultságával. Számomra csak a rendezés, és a hosszú játékidő okozott kisebb problémát. Lawrence kisasszonyt egy tőle távol álló szerepben láthattuk. Hangulatában komor, és letisztult kémfilmmel van dolgunk. Nekem tetszett annyira hogy beférjen a listám utolsó helyére.

Vörös Veréb (Red Sparrow, 2018) - Előzetes

19. VISSZA A GYÖKEREKHEZ (La ch’tite famille, 2018)

Egy francia vígjáték, amelyet az utóbbi évek egyik legfelkapottabb és legszellemesebb színésze, Dany Boon rendezett és ha már ő rendezte természetesen a főszerepet is magára osztotta. Egy világsikerű divattervezőről szól, aki megfeledkezett arról, hogy honnan is indult. Szórakoztató és egyben érzelmekkel dúsított alkotás, ahogy azt már megszokhattuk az elmúlt évek francia filmjeitől, amelyekről nem mellesleg egy összeállítást is találhattok oldalunkon ide kattintva.

19. VISSZA A GYÖKEREKHEZ (La ch'tite famille, 2018)

18. PENTAGON TITKAI (The Post)

Spielberg még idősebb fejjel is képes azt a bravúrt meglépni, hogy ezt a száraz témát -mint a Pentagonból kicsempészett titkokat – olyan ügyesen, és a figyelmet lekötve tudja elénk tárni, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Tom Hanks ragyogó előadásmódján már nem is lepődhetünk meg, csupán Meryl Streep volt most egy kicsit szürkébb, mint ahogy megszoktuk. Kettejük filmbéli munkakapcsolata tiszteletre, és illedelmességre épül, amely a story erős egysége. A kor legnagyobb politikai botrányának kirobbantása okosan bemutatva jelenik meg a képernyőn. A film kiáll a sajtószabadság fontossága mellett.

A Pentagon titkai (The Post, 2018) - Kritika

17. VONAT BUSANBA (Busanhaeng)

Az expresszvonaton egy maroknyi túlélő próbál az életéért küzdeni a megvadult zombiktól a maguk módszereivel, és testi erővel próbálnak eljutni Busanba. Milyen bután hangzik a film tartalma ebben a piciny összesítésben, pedig higgyék el, zseniálisan van tálalva a dél-koreai remekmű. Imádtam azt a fajta fokozatot amivel folyamatosan és egyre izgalmasabban kapcsolja ki az agyunkat. A rendező a szűk térben (vonat) a fertőzöttek elöli menekülés lehetőségeinek kicsiny tárházát ötletesen oldotta meg.

Vonat Busanba - Zombi expressz (Train to Busan, 2018)- Kritika

16. HANG NÉLKÜL (A Quiet Place)

Az év kiemelkedő ötletes horrorja, amit kispénzből (17 millió $) hoztak össze. Ahogy a bevételi adatokat nézem ( 340 millió $ )… atyaég ez mekkora biznisz volt.:) Remélem a készítők a második felvonást nem a nagyobb-hosszabb-durvább tendenciát követve készítik el, hiszen akkor pont a film pozitívumát lőnék ki az ötlettárból. Jól felépített az a fajta ritka feszültség ami a film érdekfeszítő világát bemutatja. Fontos volt a két főszereplő szembetűnően jó játéka, hisz ez adta a film kiemelkedő izgalmát. Ez adta meg a film emlékezetes ízét.

Hang nélkül kritika

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·