FILMEZZUNK.HU

A legjobb 20 mozifilm 2018-ban, ami kiemelkedett az átlagból!

80644

15. EGY NAP

Szilágyi Zsófia (rendező) első nagyjáték filmje kevésbé ismert a nézőközönség számára. Engem mégis megfogott, hiszen egy zseniális, átütő, igaz megjelenítéssel rendelkezik. Az Egy Nap annyira belém ivódott, mintha a mindennapjainkról szólna. Olyan közel képes minket odaszögezni a képernyőhöz, amit ritkán élek át. A napi gondjainkat azt gondolhatnánk, senki sem akarja viszontlátni mozgóképen. Tévedés. Amit látunk az mi magunk vagyunk. A film megadja nekünk azt a lehetőséget, hogy problémáinkat észrevegyük, átgondoljuk, majd pedig megoldjuk.

 EGY NAP

14. READY PLAYER ONE

Spielberg nem pihen. Bár már kevésbé újszerű stílust képvisel, mint az előző évtizedekben, most azért megmutatta, hogy ezért a filmért találták ki a mozit. A látványra nem lehet panasz, hisz a 3D most mutathatta meg valódi erejét. A történetvezetés másodlagos, de ez teljesen érthető a Ready Player One-nál. Többször kell megnézni, hogy mindent képes legyünk értelmezni. Annyi látnivalót zsúfolt bele a mester, hogy csak később vesszük észre a rejtett utalásokat a 70es-80-as, és 90-es évekből…

Ready Player One (2018) - Kritika

13. DEADPOOL 2

A film tudom: mocskosan szórakoztat. Egyszerűen olyan jól eltalált karakterrel, humorral van a második részben is dolgunk, ami sikeresesen repítette a listára Mr. Deadpoolt. Szerettem, hogy itt nincsenek korlátok. A saját műfaját kifigurázó, csúcsrajáratott humor majdnem nevetségessé tette a részt. Ugyanazon az úton vitték tovább az új rész stílusát, csak még nagyobb fordulatszámon pörgették az eseményeket. Az erőszakos és beteges viccek, nálam ütőképes kártyát villantottak. Ajánlom nem kihagyni, ha más fajta szórakozásra vágyunk mint a Bosszúállók esetében. Az „R” kategória teljesen jogos, ez a film nyelvezete miatt nem a kiskorúaknak való.

Deadpool 2 (2018) - Kritika

12. RUBEN BRANDT – A GYŰJTŐ

De hiányzott már a filmes animáció palettájáról egy ilyen szokatlan remekmű, mint a Ruben Brandt. Ráadásul magyar vonatkozása is van a produkciónak, ugyanis Milorad Krsticnek köszönhetően újra az Oscar-díj közelében lehet a magyar filmgyártás. A magyar animációt már majdnem temettem hisz olyan rég volt már, hogy a Macskafogó -féle sikertől volt hangos a sajtó. Ilyen gyönyörűen megrajzolt, ritkaságszámba menő régi amcsi verdákat sem láthatunk gyakran, mint a Ruben Brandt – A gyűjtőben.

Ruben Brandt, a gyűjtő (2018) - Kritika

11. MISSION IMPOSSIBILE – UTÓHATÁS

Nem lehet megunni Ethan Hunt és az IMF továbbra is szövevényes kapcsolatát, ami újra maxigázon pörög. Tomi fiú továbbra is olyan kaszkadőr mutatványokra képes, amibe majdnem beletörik a bicskája. Lő, fut, bunyózik, menekül, átver mindenkit aki csak az útjába áll. Olyan jól eltalált gépezet a Mission Impossibile , amit eddig még nem rontottak el. Továbbra is megvett kilóra – ahogy szlengesen mondják -…de most már talán lassan abba kellene hagyni a lehetetlen küldetések lehetséges kivitelezését.

Mission: Impossible - Utóhatás - Kritika

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·