FILMEZZUNK.HU

A legjobb 20 mozifilm 2018-ban, ami kiemelkedett az átlagból!

80650

10. HIHETETLEN CSALÁD 2 (Incredibles 2)

Újra visszatér a szuperhős család, és a történetük ott folytatódik ahol 14 évvel ezelőtt abbamaradt. A sikeres részt újfent Brad Bird jegyezte. A kémfilmek sajátosságait ötvözték az átlagember problémáival és mindezt az animáció műfaján belül. Imádtam. Megjelenítették a családi idillt, a házastársi viszonyt, a gyereknevelést, valamint a szuperlét minden előnye és hátránya is terítékre került. Mostani rész anyagilag sokkal gazdaságosabbra sikeredett, mint a karaktereket jobban és ügyesebben bemutatott első rész. Szerintem pár év és trilógiára duzzasztják a Hihetetlen család kalandjait, nem várnak újabb 14 évet.

A hihetetlen család 2. (2018) - Kritika

9. AZ ELSŐ EMBER (First Man)

Olyan egyedi látványelemekkel , valamint páratlan karakterekkel repíti a nézőt a Holdra Damien Chazelle filmje, amit sokan csodáltak.. A Whiplash, és a Kaliforniai Álom után kevesen hittek abban a bravúrban, hogy az említett direktor képes sikerre vinni egy nem zenei stílusú művet. Neil Armstrongot tesztpilótaként ismerhetjük meg a film kezdetén, majd a tragédiáját, ami megváltoztatja és végigkíséri életét, pályafutását. A film végére döbbenünk rá arra, hogy Az Első Ember inkább Neil Armstrong életét kíséri végig mutatja be, mint a Holdra szállás fantasztikus erőfeszítését . Az űrhajózás történetének egyik fontos állomása a film.

Az első ember (First Man, 2018) - Kritika

8. ÉN, TONYA (I, Tonya)

Margot Robbie először kapott lehetőséget arra, hogy megmutassa komolyabban kell vele számolni a filmiparban. A feladatára nagy hangsúlyt fektetett, ami tökéletesen átjött a vásznon. Tonya Harding megformálásával és szuper kisugárzásával az első pillanattól levett a lábamról. Az „érdekes” nevelési és edzői módszer megformálásáért Tonya édesanyja Allison Janney Oscar díjat kapott , megérdemelten. Az igaz történeten alapuló szatíra megmutatja nekünk Tonya valódi természetét.. Az amerikai elvárásoknak – a karizmatikus erős jelleme, akaratos személyisége miatt – nehezen tudott megfelelni.

Én, Tonya (I, Tonya, 2017) - Előzetes

7. CSUKLYÁSOK – (BlacKkKlansman)

Spike Lee legújabb filmje olyan erős drámát mutat be humorral elegyítve, melynek témája elég megosztó, hisz a Ku Klux Klánról szól. Igaz történetet vitt vászonra a rendező. Az 1970-es években járunk, a colorádói rendőrség egy afro-amerikai és egy helyi zsaru párost épít be a Klánba. Sikeresen akadályozzák meg a szélsőséges nézeteket valló Klán terjeszkedését. Lee megdöbbentő őszinteséggel vallott erről az időszakról, olyan változatos műfaji elemeket – dráma ,vígjáték, krimi, dokumentumfilm – ötvözött mint amilyen a direktor már rég volt.

Csuklyások – BlacKkKlansman (2018) - KRITIKA

6. NYUGHATATLAN ÖZVEGYEK (Widows)

Négy nő sorsa gyökeresen megváltozik amikor nem csupán férjük elvesztésével kell megküzdeniük, hanem hátrahagyott adósságaik kiegyenlítésével is. A film kezdő, és befejező pezsgő képsorai közt a hangsúlyt a rendező – okosan – a tökéletes hús-vér szereplőkre bízta. Olyan tárgyilagos és tökéletesen kidolgozott, helyenként visszafogott tempóbanbemutatott rablási felkészülést láthatunk a hölgyektől, amivel okkal vívják ki rokonszenvüket. Ritkán láthatunk ilyen erős női szerepet, melyet Viola Davis karaktere megformálásával kapunk. Kiemelném még Daniel Kaluuya letisztult és a képzeletre erősen ható játékát.

Nyughatatlan özvegyek (Widows, 2018) - Kritika

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·