FILMEZZUNK.HU
Bosszúállók: Végtelen háború (Avengers: Infinity War, 2018) - Előzetes

Thanos szerepe a legnagyobb meglepetést tartogathatja Bosszúállók: Végjátékban

4040

Thanos szerepe a legnagyobb meglepetést tartogathatja Bosszúállók: Végjátékban

Sok-sok meglepetést tartogat a Bosszúállók: Végjáték várva várt folytatás, de mind közül Thanosé lesz a legnagyobb. A jövőre érkező Bosszúállók: Végjáték közvetlen folytatása lesz a Végtelen háborúnak. Mindenki tudja, hogy Thanos visszatér, és legalább akkor veszélyt jelent a folytatásra nézve, mint a Bosszúállók harmadik részében tette, és akkor még nem beszéltünk az életben maradt hősökről sem, akik a Megtizedelés hatásait elszenvedték, írja a widescreen.hu.

Thanost elsőként az első Bosszúállók-filmben láttuk a stáblista közepén helyet kapott jelenetben, bár már a Thorban kaptunk utalást Odin palotájának boltozatán a Végtelen Kesztyűre. Közel hat évet kellett várnunk, hogy az Őrült Titán közvetlen húzzon kesztyűt a Bosszúállók ellen, hiszen mindeddig csak közvetetten üzengettek egymásnak. Míg végül a Végtelen háborúban beteljesítette képregényes sorsát, összegyűjtötte mind a hat Végtelen követ és egy csettintéssel megfelezte a fél univerzumot, beleértve a hősöket is.

Végjáték sokat foglalkozik majd a Megtizedeléssel, és annak következményeivel, amik nagy hatással lesznek a Marvel Moziverzum következő fázisára. Ahogy a film első előzeteséből kiderült, hogy a hősök teljesen tehetetlenül állnak a dolgokkal szemben, van aki az űrben sodródik reménytelenül, van aki a Földön gyászolja szeretteit. A kulcs az lesz, hogy miként lehet visszafordítani a csettintés következményeit, visszahozni szeretteinket és megakadályozni Thanost a későbbi gonosz tettekben, amiben Amerika kapitány mellett a Hangya is fontos szerepet játszik – a Kvantumvilág lehet a kulcs mindehhez.

Thanos szerepe a legnagyobb meglepetést tartogathatja Bosszúállók: Végjátékban

Ahogy a Marvel marketingkampányában is szerepel, Thanos nagyon fontos szerepet tölt be a Bosszúállók: Végjátékban, akivel már a trailerben is találkoztunk, igaz ott csap egy rövid snitt erejéig láttuk a nyugdíjba vonult farmert birtokán. Ez okos húzás volt a Marveltől, hogy senki se feledkezzen meg az Őrült Titánról, miközben a folytatásban legalább annyira fontos szerepet játszik, amire a Végtelen háború stáblista utáni felirata is utalt: „Thanos még visszatér.” Tehát Thanos-szal számolni kell a folytatásban, de kaptunk koncepciós rajzokat is, amiken új páncélt viselt és egy új fegyver is látható volt a kezében. Jó kérdés, hogy miért van szüksége arra, lehet, hogy a Végtelen Kesztyű annyira megsérült, hogy új fegyverre lesz szüksége a Bosszúállókkal szemben?

Russo fivérek többször is elmondták, hogy a Végtelen háború valódi főszerepét ezúttal nem a címszereplők kapják, hanem Thanos, aki ezt bizonyította is, és elég jó húzás lenne, ha ezen nem változtatnának a következő részben sem. Emelni kell a téteket, s ezt csak úgy lehet, ha Thanos megmarad központi szereplőnek, s ez még a Marvel korábbi tervével is egybe vág, miszerint „minden áron” meg kell állítani a titánt, ami dramaturg szempontból sem utolsó. Kevin Feige is célzott erre egy podcast adásban, a hősök nem mindig győzedelmeskedhetnek. A kérdés nem az, hogy „mi lenne, ha”, hanem „hogyan” győzhetnek a Bosszúállók?

Hivatalos megerősítést nem kapott még az elmélet, miszerint időutazás lesz a filmben, hogy így állítsák meg a Végtelen Kövek pusztítását. Ezzel azt is megoldanák, hogy visszahozzák az elhunyt karaktereket a Marvel Moziverzumba, de biztosak lehetünk abban is, hogy Thanos ezt nem fogja jó szemmel nézni, s mindent megtesz majd, hogy megakadályozza a Bosszúállókat. Spoilerek miatt a vártnál jóval „csendesebb” kampány várható a Végjáték bemutatója előtt, így okosabbak csak a bemutató után leszünk. A Bosszúállók: Végjáték országos bemutatója 2019. április 25-én lesz.

Bosszúállók 4 – egy új teória mindent felboríthat, amit eddig tudtunk

(Forrás: widescreen.hu)


Article Tags: · · · · · · · · ·