FILMEZZUNK.HU
15 dolog, amit nem gondoltál volna a Forrest Gump című filmről

15 dolog, amit nem gondoltál volna a Forrest Gump című filmről

30478

Érdekességek a Forrest Gump című filmről

A Forrest Gump Winston Groom 1986-ban kiadott regényének Robert Zemeckis által rendezett 1994-es amerikai filmváltozata. A produkciót 13 kategóriában is Oscar-díjra jelölték, melyből hatod díjra is tudott váltani, többek között a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb színész kategóriában. Emellett az alkotás világszerte óriási bevételt szerzett a mozipénztárakban. Alábbi cikkünkben ezzel a filmmel foglalkozunk. Íme 15 érdekesség a Forrest Gumpról, amit nagy valószínűséggel még nem olvastatok.

Forrest Gump (1994)

1. Chevy Chase és John Travolta is elutasította Forrest szerepét, illetve úgy tartják, hogy Forrest szerepéért Bill Murray is nagy eséllyel indult.

2. A Forrest neve alapjául szolgáló “távoli rokon” tábornokról és a vágtató klántagokról készült felvételek archív részletek David Wark Griffith Amerika hőskora (1915) című filmjéből. Az effektes csapat sokáig gondolkodott azon, hogy az eredeti filmben bakiként feltűnő traktornyomokat kiretusálják-e a filmből, végül úgy döntöttek, hogy a poén kedvéért benne hagyják.

15 dolog, amit nem gondoltál volna a Forrest Gump című filmről

3. A filmből töröltek egy jelenetet, melyben Forrest Gump Kínában egy amerikai tiszttel ping-pongozik. Az illető a fiatal George H. W. Bush, aki később az USA elnöke lesz.

4. Sally Field, aki Forrest anyját alakítja, és Tom Hanks között csak 10 év korkülönbség van, a színésznő javára.

5. A felnőtt Jenny az apja házát kővel dobálja, majd összeesik, a jelenet beállítását Andrew Wyeth festménye, a Christina’s World inspirálta.

Forrest Gump (1994)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · ·