FILMEZZUNK.HU
8 magával ragadó film a zenéről, a zenével

8 magával ragadó film a zenéről, a zenével

11094

A legjobb filmek a zenéről

Vajon mi történne, ha nem létezne filmzene? Valószínűleg kiürülnének a mozik, az emberek nem vennének DVD-ket, és az online filmnézés gyakorisága is igencsak visszaesne. Kivételes tehetségnek kell lennie annak a színésznek, aki úgy át tudja adni az érzelmeket, hogy háttérzene nélkül is dühbe gurul, meghatódik, felkacag, megijed vagy megdöbben a néző. Íme nyolc kiváló film, melynek olyannyira szerves részévé vált a zene, hogy majdhogynem túlnőtte az alkotás sikerét.

8) A szeretet szimfóniája (August Rush, 2007)

Evan Taylor (művésznevén August Rush) árva kisfiú. Nem is sejti, milyen nagy út vár rá, amikor a zenét követve próbálja megkeresni a szüleit. A csodagyerek utcazenészből a Julliard legifjabb növendéke lesz. Vajon megtalálja az igazi szüleit? Az Agust Rush másik árva szereplője a fekete kislány, Hope (Jamia Simone Nash). A könnyekig megható szólóénekét tartalmazó Raise it up című dalt Oscar-díjra jelölték.

August rush 2007

7) Hallgass a szívedre! (Listen to Your Heart, 2007)

Valamiért olyan elementáris ereje van a zenének, hogy még egy süket embert is meghathat. Szó szerint. Ariana (Alexia Rasmussen) ugyanis siket, csak jelnyelven tud kommunikálni. Danny (Kent Moran), a szárnybontogató zeneszerző hamar beleszeret. Csak egy dolog zavarja: Ariana nem hallhatja a gyönyörű dallamokat, melyeket a fiatalember neki írt.

Hallgass a szívedre! (Listen to Your Heart, 2007)

6) My Fair Lady (1964)

Vajon a sznob nyelvészprofesszornak sikerül megreguláznia egy virágáruslány javíthatatlan kiejtését? A nyolcszoros Oscar-díjas filmet a magyar származású George Cukor rendezte. Többek között a legjobb hangért George Groves (Warner Brothers), valamint a legjobb zenéért André Previn vitte el a pálmát.

A legjobb musical filmek

5) Apáca show (Sister Act, 1992)

Amikor a híres énekesnő, Deloris (Whoopi Goldberg) szemtanúja lesz egy bűncselekménynek, a rendőrség úgy dönt, hogy egy hagyományos kolostorban rejti el a bűnözők elől, ahová azonban csak nehezen tud beilleszkedni. Mi más lenne a kulcs, mint a nagybetűs Zene. AZ Oh Happy Day című dalt legtöbben ebből a filmből ismerik.

Apáca show (Sister Act, 1992)

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · ·