FILMEZZUNK.HU
Inspiráló filmek, kivételes nőszemélyekről

15 hihetetlenül inspiráló film, 15 kivételes nőszemélyről

32198

Inspiráló filmek, kivételes nőszemélyekről

A kifejezés hogy “erős nő” sok képet ölthet a fejünkben. Általában az erős egyéniségű nőket kevesen kedvelik, de a karakterük úgy megragad bennünket mint a mágnes. Többször előfordul, hogy olyan kihívás állt az egyéniségük hátterében, melyen felülkerekedtek és ez által lettek erőssé. Alábbi összeállításban következzenek olyan inspiráló filmek, melyekben az említett nőszemélyek vannak a fókuszban.

Kérünk benneteket, ha ismertek még hasonló jellegű inspiráló filmeket, melyekben karakteres nő személyek vannak előtérbe helyezve, írjátok meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

1. Frances Ha (2012)

A 27 éves Frances (Greta Gerwig) gyakornok egy tánctársulatnál. A New York-i fiatalok problémákkal teli hétköznapjait éli, nap mint nap fontos kérdésekkel szembesülve: az álmait kövesse vagy inkább keményen dolgozzon a jövőjéért? Költözzön albérletbe vagy a barátainál lébecoljon tovább? És mi a helyzet a legjobb barátnőjével, illetve a nagy szerelemmel? Frances mindenekelőtt a boldogságot keresi, amiért képes meglehetősen váratlan és mindenekelőtt felelőtlen döntéseket hozni – például azt, hogy átruccanjon Párizsba.

Frances Ha (2012)

2. Nyelves-lecke (English Vinglish, 2012)

Történet egy csendes, jóravaló, hétköznapi háziasszonyról, aki naponta elviseli az apró sértegetéseket és alig eltitkolt lenézést magasan képzett férje és iskolázott lánya részéről, mert ő maga nem tud angolul. Leleményes és nyitott, de ezeket a tulajdonságokat valahogy mégsem veszi észre szűkebb családja. Amikor Amerikába utazik, hogy unokahúga esküvőjének előkészületeiben segédkezzen, egy új lehetőség nyílik meg előtte, beiratkozik egy négy hetes angol tanfolyamra, ahol találkozik egy sereg új emberrel, akik megtanítják neki, hogyan erősítse meg önbizalmát, és értékelje magát családja szemszögén túl.

Nyelves-lecke (English Vinglish, 2012)

3. Egy veszedelmes viszony (En kongelig affaere, 2012)

A 18. században, Dániában a mentálisan beteg uralkodó, VII. Keresztély (Mikkel Boe Folsgaard) felfogadja udvari orvosának a német Johann Friedrich Struensee (Mads Mikkelsen) doktort. Döntésével Keresztély saját házasságát is veszélyezteti, mert a fiatal királynő menthetetlenül beleszeret az orvosba, titkos viszonyuk azonban az egész királyságot veszélyezteti. Struensee lassan, de biztosan teljhatalomhoz jut a labilis uralkodó mellett, és a háttérből az egész ország irányítása a kezébe kerül. A mellőzött és mind jobban elégedetlenkedő elöljárók összeesküvést szerveznek az udvari orvos megbuktatására és eltávolítására. Az Egy veszedelmes viszony megtörtént eseményeken alapul.

Egy veszedelmes viszony (En kongelig affaere, 2012)

4. Gravitáció (Gravity, 2013)

Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) tapasztalatlan űrhajós, azonban mikor egy meteorraj megsemmisíti az űrbázist ahol doglozik, elveszti társait. A földi irányítással minden kapcsolata megszakad, ő és az életben maradt Kowalski (George Clooney) magukra hagyaatva sodródnak az űrben magatehetetlenül. Ryanen eluralkodik a pánik, amikor rádöbben, hogy csak magára számíthat, a hazafele vezető út viszont több olyan buktatót rejt, melyekre senki sem készíthette fel.

Gravitáció 2013

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·