A legjobb életrajzi filmek

8 elképesztően izgalmas életrajzi film

28248

A legjobb életrajzi filmek

„Életrajz? Kizárt!” Valamiért az emberben az a tévképzet él, hogy az életrajzi filmek és regények hosszúak, unalmasak, éppen ezért nagy ívben kerülendőek. Ha azonban sikerül levetkőznünk a valóban megtörtént események rovására fenntartott előítéletünket, meglepő mértékben élvezni fogjuk az erőskezű politikusnő, a halált megvető bátorságú számítógépes szakember, vagy akár a dadogó király küzdelmes életét is. Jöjjön nyolc megható, elgondolkodtató vagy éppen lélegzetelállítóan izgalmas igaz történet.

Életrajzi filmek toplistánkból kimaradt a kedvenced? Kérünk írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy szerinted melyik az az alkotás melynek még helye lenne az életrajzi filmek összeállításunkban!

8. Schindler listája /Schindler’s List, 1993/

„Én csak parancsot teljesítettem”- hallhatta bárki megrökönyödve a bíróságon a magas rangú náci tisztek szájából elhangzó kifogást több millió ártatlan ember meggyilkolása ellen. Vajon mi lenne a helyzet akkor, ha a náci Oskar Schindler (Liam Neeson) kerülne oda, aki szintén parancsot teljesített- a lelkiismeretéét. Hitler „végső megoldása” ellenére látszólagosan működtetett gyárakban dolgoztatni több ezer zsidó embert, kimentve őket a halál torkából- nos, nem sok mindenkinek lenne mersze ehhez, főként egy olyan a sötét korszakban.

Schindler listája (Schindler's List, 1993)

7. A lehetetlen /Lo imposible, 2012/

Henry (Ewan McGregor), Maria (Naomi Watts) és három csemetéjük felhőtlen thailandi nyaralása egy pillanat alatt rémálommá válik a szökőár miatt. Vajon lehetséges a felébredés? Vajon a család minden tagja egymásra talál, mint a mesékben? Az igaz történetekből különösen nehéz filmet készíteni, hiszen még az eredeti sztorihoz legvérmesebben ragaszkodó rendezőnél is becsúszhat egy kevés fikció. Ebben a filmben azonban nemigen volt lehetősége Juan Antonio Bayona-nak bármiféle változtatásra: a szörnyűségeket átélt Bennett család minden apró mozzanatot a megtörténteknek megfelelően kívánt megörökíteni, ami egy-két apró részlettől eltekintve megvalósult.

A lehetetlen /Impossible, 2012/

6. A szív bajnokai /The Blind Side, 2009/

Michael Oher (Quinton Aaron) élete szomorúan kezdődik: édesanyja kábítószerfüggő, apját nem ismeri, semmi reménye a jövőjét illetően. Az utcán él, örül, ha valahol meg tud mosakodni. Amikor azonban Leigh Anne Tuohy-nak (Sandra Bullock) megesik a szíve az út szélén mackósan ballagó, szívszaggatóan esendő fiún, lehetőségek tárháza nyílik meg előtte. A Tuohy család nem mindennapi  melegséggel fogadja a csendes, visszahúzódó srácot, akinek lehetősége nyílik megmutatni a világnak, hogy az utcán élő, rongyos emberekben rejlő milliónyi csoda és kincs csak egy kis szeretetre vár.

A szív bajnokai /Blind Side, 2009/


Article Tags: · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download