FILMEZZUNK.HU
Magával ragadó filmek

10 magával ragadó film, mely biztosan meg fogja érinteni a szívedet

30378

Magával ragadó filmek

Ha szereted az olyan filmeket, amelyek egyenesen a szívedbe hatolnak, akkor ez a cikk Neked szól! A Filmezzünk.hu összegyűjtött tíz olyan filmet, amelyek mind nevetést, mind sírást is elő fognak benned idézni. Íme 10 magával ragadó film, mely biztosan meg fogja érinteni a szívedet!

1. Nevem Sam (I Am Sam, 2001)

Sam Dawson (Sean Penn) szellemi fogyatékos, és egyedül, illetve barátai segítségével neveli lányát, Lucyt (Dakota Fanning). Sam körülbelül egy hétéves gyerek szellemi szintjén van, lassan a lánya is meghaladja a képességeit. Egy szociális munkás szeretné nevelőszülőknél elhelyezni a kislányt. Sam helyzete reménytelennek látszik, de megpróbálja jogi úton megtámadni a döntést. Ügyvédje, Rita Harrison (Michelle Pfeiffer) elsőre úgy tűnik, hogy Sam tökéletes ellentéte, ám a hosszú közös munka folyamán a nő kezd rájönni, hogy sok közös van kettőjükben. Sam a végsőkig küzd, Rita pedig egy megszállott munkamániás.

Nevem Sam (I Am Sam, 2001)

2. A remény rabjai (The Shawshank Redemption, 1994)

Az 1940-es évek végén Andy Dufresne bankárt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélik kettős gyilkosságért. A férfi ugyan ártatlan, ám az ítélet értelmében be kell vonulnia a Shawshank bötrön rabjai közé. Ezzel gyökeresen megváltozik Andy élete, lassan válik az elítéltek körében megbecsültté, a fegyőrök adó tanácsadóvá és a börtön vezéregyéniségévé.

A remény rabjai (The Shawshank Redemption, 1994)

3. A szív bajnokai (The Blind Side, 2009)

Michael Oher (Quinton Aaron) az egyik legnagyobb amerikaifutball-játékos, de a sikerekhez göröngyös út vezetett. Michael lézengő kamaszként egy nap találkozik Leigh Anne-nel (Sandra Bullock), mely meghatározó mozzanatnak bizonyul mindkettejük életében: Anne és férje magához veszi a fiatal fekete fiút. Michael, a hatalmas termetű fiatal srác, aki mindemellett nagyon jámbor és zárkózott, sok fejtörést okoz új családjának, hogy megtalálják a hozzá vezető utat.

A szív bajnokai /Blind Side, 2009/

4. Marley meg én (Marley & Me, 2008)

John és Jenny úgy dönt, hogy mielőtt családot alapítanak, először egy kutyán próbálják ki, milyen az, ha korán kell kelni, sokat kell sétálni járni, és nem szabad megfeledkezni valakinek az etetéséről. Hazavisznek egy édes kis kölyköt, és nem is sejtik, hogy a csöpp eb teljesen felforgatja az életüket. Hamar kiderül, hogy a blöki szelídíthetetlen, mint egy oroszlán, makacs, mint egy öszvér és vad, mint egy szibériai tigris. Nyomában káosz, dili és pusztítás jár. Az ifjú pár más városba költözik, gyerekük születik, igyekeznek új életet kezdeni – de Marley mindenhova elkíséri őket. Elviselni szinte lehetetlen. Nem szeretni pedig egyenesen képtelenség.

Marley meg én (2008)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·