FILMEZZUNK.HU

Christian Bale 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

32297

Christian Bale legjobb filmjei

Christian Bale walesi születésű, Globen Globe és Oscar-díjas brit színész. Már nagyon fiatalon a londoni West Enden is fellépett, majd 1987-ben 4000 gyermek közül választották ki Steven Spielberg A nap birodalma (Empire of the Sun) című háborús produkció főszerepére, amiben olyan partnerei voltak, mint John Malkovich és Miranda Richardson. A tehetséges fiú Kenneth Branagh rendezőnek is feltűnt, mert fontos szerepet osztott rá a nagy sikerű V. Henrik Shakespeare adaptációban, ahol a fiatal Bale a kor nagy brit színészeivel játszhatott együtt. Innentől kezdve pedig meg sem állt a világhírnévig. Bale a napokban ünnepli születésének a 50. évfordulóját, melynek alkalmából összegyűjtöttük a tíz kedvenc alkotásunkat tőle.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Christian Bale produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. A Nap birodalma (Empire of the Sun, 1987)

Történetünk hősei olyan emberek, akiknek legfontosabb társuk a fantázia. Egy kisfiú él Kína nagyvárosában, a csodálatos Sanghajban. Amikor kitör a II. világháború, Jim egyedül marad. A háború embertelensége és a kisfiú fantáziája küzd egymás ellen a megható filmben.

A Nap birodalma (Empire of the Sun, 1987)

A Steven Spielberg rendezésével készült 1987-es film idején Christian Bale 13 éves volt. Mégis az ő általa játszott James Graham karaktere körül forgott az egész film. Mint utólag kiderült ezen nem bukott meg a film, mert Bale rettentő tehetséges volt már olyan fiatalon is. Nem véletlen, hogy mára ekkora sztár lett belőle. Emellett a film egy igazi Spielberg-mozi, aminek a vége nem lett úgy elrontva, mint a sokkal később készült Különvéleménynek vagy a Terminálnak a befejezése.

9. A nagy dobás (The Big Short, 2015)

Amikor négy kívülálló pénzügyi szakember előre látta, amit sem a nagy bankok, sem a média, sem a kormány nem tudott észrevenni: a nagy gazdasági világválság közeledtét, egy merész befektetésre szánják el magukat, amely látszólag szembe megy minden logikával.

A nagy dobás (The Big Short, 2015)

A 2008-as nagy gazdasági világválságot legélethűbben feldolgozó film epizódszereplője Christian Bale Oscar-,  és Golden Globe jelölést is kapott alakításáért. A film olyan nézőpontból mutatja meg nekünk ezt a világmértékű eseményt, amit mindenképp látni érdemes. (16+)

8. Börtönvonat Yumába (3:10 to Yuma, 2007)

A film története az 1800-as években játszódik. A hírhedt bűnöző, Ben Wade csapatával folyamatosan fosztogatja a Déli Vasútvonal járatait. Mikor elkapják, Dan Evans, egy egykori veterán katona feladata lesz élve leszállítani a vonathoz, mely elviszi a gyilkost a tárgyalásra. Az úton a két ellenség megtanulja tisztelni a másikat, ám az állomás messze van, ellenségből pedig akad egy kevés.

Börtönvonat Yumába (3:10 to Yuma, 2007)

Russell Crowet és Christian Balet látni egy filmben nem sűrűn adódik meg, úgyhogy már csak ezért is ajánlott megtekinteni ezt a produkció, mert mindkét színész kifejezetten jól játszik benne. Egyébként meg egy nagyon izgalmas és jó western filmről van szó. (16+)

7. Az ígéret (The Promise, 2016)

Az ígéret megtörtént eseményeket feldolgozó, nagyszabású történelmi film, amely az Ottomán birodalom végnapjai idején játszódik. Itt alakul ki egy szerelmi háromszög egy fiatal orvostanhallgató, egy amerikai újságíró és egy csodálatosan szép nő között. A nő és a kegyeiért versengő férfiak egy idő után már saját életükért is versenyt futnak a háttérben mind jobban forrongó fegyveres konfliktusban, s kalandos útjuk során igyekeznek épségben elhagyni az országot.

Az ígéret (The Promise, 2017) - Kritika

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·