FILMEZZUNK.HU
10 meglepő érdekesség a Bűnvadászok című filmről

10 meglepő érdekesség a Bűnvadászok című filmről

32207

Érdekességek a Bűnvadászok című, Bud Spencer és Terence Hill klasszikusról

A Bűnvadászok (eredeti cím: I due superpiedi quasi piatti) 1977-ben bemutatott egész estés olasz vígjáték, melynek főszereplői Bud Spencer és Terence Hill. A filmet E.B. Clucher írta és rendezte, a zenéjét Guido és Maurizio de Angelis szerezte. Olaszországban 1977. április 6-án, Magyarországon 1989. június 20-án mutatták be a mozikban.

Bűnvadászok 1976

1. Az ördög jobb és bal keze fenomenális sikere után Barboninak rengeteg új ötlete volt és mind a nézők, mind a filmesek körében is egyetértés volt, hogy a párosnak folytatnia kell új filmekkel. 1976-ban már nem volt igény spagettiwesternekre, ezért más műfajjal kellett próbálkozni, habár a Bűnvadászok nem üt el egészen a western stílustól. Barboni is úgy fogalmazott, hogy az amerikai nagyvárosok rendőrei olyanok, mint a cowboyok: pisztolyuk van és az igazságért küzdenek, ahogy az amerikai westernekben szokás. A Bűnvadászok viszont az olasz westernek kliséit hordozza, mivel a két főszereplő akarata ellenére lett rendőr és arra törekszenek, hogy hamar meggazdagodva gyorsan visszavonulhassanak.

2. A Bűnvadászok Golden Sreen-en díjat nyert 1978-ban.

10 meglepő érdekesség a Bűnvadászok című filmről

3. A film Olaszországtól viszonylag messze, Miamiban készült, az Egyesült Államokban. Sokkal költségesebb lett volna Európában forgatni, mert, akkor külön fel kellett volna építeni a díszleteket. A spagettiwesternek díszleteinek felépítése is annak idején sok pénzt emésztett fel Olasz- és Spanyolországban, de mivel ez a műfaj az amerikaiak konkurensének is számított, többek között akkoriban még nem lett volna ildomos westernek leforgatásáért kiutazni Amerikába, ahol már a műfajnak kezdett bealkonyulni

4. A sportstadion ahol Geronimo bandájával verekednek a Miami Orange Bowl stadion.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · ·