FILMEZZUNK.HU
12 horror film, amiket valós események ihlettek

12 horror film, amiket valós események ihlettek

55030

Horror filmek, amik igaz történet alapján készültek

A horrortörténetek érthető módon tele vannak ijesztő és hátborzongató eseményekkel. A legtöbb ember miután megnéz egy horrorfilmet, nyugodtan hajtja álomra a fejét, abban a tudatban, hogy amit látott, annak nincs reális alapja, hiszen ez csak egy film, de vannak kivételek és olyan háttértörténetek, amelyek tudatában kicsit átértékeljük (majd) ezeket a filmeket. Ha kíváncsi vagy, melyek azok az igaz történetek és karakterek, amelyek inspirációként szolgáltak az íróknak és forgatókönyvíróknak, nézd végig összeállításunkat.

(1) Az apáca (2018)

Az elmúlt évek legsikeresebb horror-sorozatait jegyző James Wan producerként és rendezőként is bizonyította már, hogy mennyire szereti és mennyire érti a műfajt. A Démonok között-sorozat valamint a belőlük leágazó Annabelle-filmek mellet most új figurát kelt életre: Valak feltűnt már a Démonok között-ben és az Ananbelle-ben is, de most mutatja ki igazán a foga fehérét. A Volac, Valak, Valu és még sok más néven is ismert lény valóban létezik a mitológiában, a The Lesser Key of Solomon című 17. századi könyv egyfajta sátánikus alakként írja le az angyalszárnyakkal, kétfejű sárkányon lovagolva gyermekként ábrázolt démont, aki a Pokol vezetőjeként démoni minionok légióit irányítja. Apácaként sosem ábrázolják, a Démonok között Apácája viszont alakváltó, így ennek a képességének könnyen betudható ez az apró hiányosság.

(2) Sikoly 2. (1997)

A film alapját egy megtörtént esemény adta, ami a Florida állambeli Gainesville-ben történt 1990-ben. Egy férfi akkor 5 középiskolást gyilkolt meg, majd beismerte, hogy korábban is elkövetett egy hármas gyilkosságot, illetve a családját is meg akarta ölni.

(3) A bárányok hallgatnak (1991)

Hannibal Lecter leginkább az író Thomas Harris fantáziájának szüleménye, de nemrégiben beismerte, hogy a karaktert egy létező személyről formázta. Évekig találgattak, hogy Albert Fish (gyerekkínzó–gyilkos-kannibál) vagy inkább Tsutomu Miyazaki (gyerekmolesztáló–gyilkos-kannibál) állna Lechter karaktere mögött. Harris elmondása szerint egy mexikói sebész Alfredo Balli Treveno hatására készült Lechter figurája.

(4) A Texasi láncfűrészes (1974)

Annak ellenére, hogy Ed Geinre csak két gyilkosságot tudtak rábizonyítani, házának átkutatása után kiderült, hogy “rajongott” a megcsonkításokért. A rendőrség több emberi eredetű tárgyat is talált otthonában: emberi bőrből készült leggingset, koponyából készült tálakat, egy dobozt tele megcsonkított női nemi szervekkel és egy övet, amely mellbimbókból készült. A tárgyalásán bűnösnek találták és elmegyógyintézetbe küldték, ahol 1984-ben halt meg. Ilyen hírnévvel nem csoda, hogy ő az egyik leginspirálóbb gonosztevő a horror történet írók számára. Az egyik legemlékezetesebb róla mintázott karakter a mészáros Bőrarc a Texasi láncfűrészes című filmből.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·