FILMEZZUNK.HU
A legjobb középkori filmek

TOP10: A legjobb középkori filmek

88429

A legjobb középkori filmek

A középkorban jellemező volt a harc, a bátorság, olykor a sötétség és természetesen a romantika sem maradhatott el. Mostani listánk a középkor legjobbjait tartalmazza. A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

10. A rózsa neve /Der Name der Rose, 1986/

1379-ben járunk és Baskerville-i William szerzetes fiatal kísérőjével, Adson von Melkkel egy bencés kolostorba igyekszik, hogy előkészítsen egy egyházi vitát. Az egyház szerepét tisztázó gyűlést azonban titokzatos halálesetek zavarják meg. William nyomozásba kezd, és hamarosan rájön, hogy az áldozatokat meggyilkolták, az ájtatos szerzetesek között pedig gonosz összeesküvés készül.

A rózsa neve /Der Name der Rose, 1986/

9. V. Henrik /Henry V, 1989/

Henrik, az újdonsült, fiatal angol király – aki trónvárományos korában a korhely Falstaff oldalán végbevitt kicsapongásaival szerzett magának kétes hírnevet – háborút indít a franciák ellen. Csodával határos módon legyőzi a túlerőben lévő ellenséget, elnyeri Katalin királykisasszony kezét, és végül a korona is méltó helyre kerül.

V. Henrik /Henry V, 1989/

8. Mennyei királyság /Kingdom of Heaven, 2005/

Balian, egy normandiai falu patkolókovácsa Godfrey lovaggal a Szentföldre érkezik, ahol Jeruzsálem hamis csillogása és a lovagok acsarkodása közepette rátalál a szerelemre. Bár eleinte úgy tűnik, távol áll a fiútól a vallási célokért vívott háború, végül mégis az események vezéralakjává lesz, és szembenézve Szaladin óriási hadseregével mindent megtesz, hogy megvédje a várost.

Mennyei királyság (Kingdom of Heaven, 2005)

7. 13. harcos /The 13th Warrior, 1999/

Ahmed Ibn Fadlant (Antonio Banderas), az udvaroncot Bagdadból a messzi északra küldik egy mondva csinált megbízatással. A kiküldetés valódi oka, hogy Ahmed a rossz lányba szeretett bele. Kr. u. 922-ben egy ilyen megbízás jó eséllyel a soha viszont nem látást jelentette. Ahmed északon hamar összetalálkozik a vikingekkel, akik valamilyen titkos ellenségről beszélnek, a Wendolról. A Wendol éjszaka támad, megcsonkítja és felfalja áldozatait. Ahmed kezdetben nem hisz a mesének, de találkozik egy jóssal, aki figyelmezteti a vikingeket, hogy ha nem vesznek maguk közé egy harcost, aki nem északról való, akkor kudarcot vallanak. A tizenharmadik harcos a bátor Ahmed lesz, aki a vikingek oldalán száll hadba az ismeretlen szörnnyel.

A 13. harcos (1999)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·