FILMEZZUNK.HU
Ashton Kutcher kiállt az élet védelme mellett

“Minden élet értékes!” – Ashton Kutcher kiállt az élet védelme mellett

2276

Ashton Kutcher kiállt az élet védelme mellett

Ashton Kutcher az posztolt egy videót a Facebook oldalára, amelyben Frank Stephens a Kapitóliumon (az amerikai törvényhozás helyszíne) mond nagy hatású beszédet saját életéről Down szindrómásként. A poszt életéről, a reakciókról többek között a Daily Wire is tudósít. Az ő cikkükből olvashattok összefoglalót.

Ashton Kutcher kiállt az élet védelme mellett

Stephens annak a veszélyét hangsúlyozza, hogy az édesanyák gyermekük abortálása mellett döntenek, amikor a Down-szindróma vizsgálata pozitív eredményt mutat. Kutcher a következőképp kommentálta a videót: Minden élet értékes! A poszt eddig több, mint 100.000 megosztásnál jár. Ennél pedig sokkal többen osztották meg saját személyes történetüket.

Nem vagyok kutató, mégis, senki nem tud többet egy Down-szindrómás életéről, mint én” – kezdi beszédét Stephens. „Ha csak egy dolgot jegyzel meg, ez legyen az: Down-szindrómás vagyok, és igenis értékes az életem.

Sajnos egyre terjed az a gondolat, hogy nincs szükség a Down-szindrómát vizsgáló kutatásokra. Sokan mondják, hogy méhen belüli vizsgálatokkal kell kiszűrni a Down-szindrómát, és pozitív eredmény esetén meg kell szakítani a terhességet.” – folytatta, látható indulattal. „Nehéz itt ülnöm, és kimondanom ezeket a szavakat.”

Stephens szívszakító beszédben igyekszik igazolni, hogy neki és sok más társának miért van joga az élethez.

Teljesen megértem, hogy azok, akik e mellett a »végső megoldás« mellett érvelnek, úgy gondolják, hogy nem is kellene léteznem. Nem hiszem, hogy igazolnom kellene az élethez való jogomat.” – mondta Stephens. „Akik mégis úgy gondolják, hogy a Down-szindrómásoknak nem kellene élniük, hadd mondjak három dolgot. Egy: orvosi ajándék vagyunk a társadalomnak. A rákbetegségek, az Alzheimer-kór és az immunrendszeri rendellenességek kutatásának alapvető forrásai vagyunk. Kettő: szokatlanul boldogok tudunk lenni. Egy harvardi kutatás kimutatta, hogy a Down-szindrómások és családjaik sokkal boldogabbak, mint a társadalom egésze. A boldogság talán már valami, nem? Végül (…) Mi adunk esélyt a világnak, hogy elgondolkodjon a mások élete feletti döntés etikai kérdéseiről.

Válaszokat és ne »végső megoldásokat« keressünk!” – fejezte be beszédét Stephens.

A kommentelők közül jó néhányan nem voltak lenyűgözve a Netflix-sztár élet mellett való kiállásától. Sokan dühösen szóltak hozzá a poszthoz.

Elfogadhatatlan olyan terhességbe kényszeríteni nőket, amit nem akarnak kihordani.” – panaszkodott egy felhasználó. „Ha valaki úgy dönt, hogy a Down-szindróma ellenére kihordja a babáját, az nagy dolog. Nem mindenki képes egy nagyigényű személyről gondolkodni élete hátralevő részében és talán nem is AKARJA felvenni a feladatot. Ez egy személyes döntés, amihez a kormánynak semmi köze. Építsen utakat, szabályozza a légiközlekedést, védje meg az ételeinket és a gyógyszereinket stb. A méhem nincs rajta a szabályozandó dolgok listáján.

Szerintem Stephens fantasztikus. De senki, ismétlem senki nem veheti el a nőtől a döntés jogát, ha kiderül, hogy fennáll egy születési rendellenesség lehetősége vagy talán csak tudja, hogy nincsen sem elég türelme, sem elég pénze, hogy felneveljen egy beteg gyereket.” – írja egy másik kommentelő, majd hozzáteszi: „ez nem azt jelenti, hogy Stephensnek nincs joga élni, ez csak azt jelenti, hogy senki nem mondhatja meg, hogy egy nő mit tegyen a testével. Történet vége. Senki másra nem tartozik, csak rá.

Ne jöjjön senki az örökbefogadás hülyeséggel. Senki nem akar nehéz gyereket. Senki nem akar rossz genetikájú vagy problémás gyereket… Senki más nem dönthet erről, csak a nő. Pont.

Mások boldogan, egyetértéssel tapasztalták, hogy Kutcher igaz ügy mellé állt oda.

Nem elég sztár áll az élet mellé.” – írta egy kommentelő. „Természetesen sokat bántani fognak ezért – nem is számítok másra. De én, és sokmillióan még: köszönjük, hogy értékelsz minden életet.

Az orvos azt mondta, a most 18 éves lányom Down-szindrómás lesz, és hogy el kellene gondolkoznom az abortuszon.” – osztotta meg egy édesanya. „Nem hallgattam rá és megszültem a gyerekem. Nincs Down-szindrómája, de egyébként sem érdekelt. Ő az én kisangyalom.

Amikor a fiamat vártam, az orvosok azt mondták, Down-szindrómás lesz a fiam, ezért végig szorongtam a várandósságomat.” – írta egy másik anyuka. „A fiam teljesen egészségesen jött a világra. Az én tapasztalatom szerint az orvosok sem tudnak mindent.

“Ellene vagyok az abortusznak” – Jack Nicholson megdöbbentő vallomása

(A cikk teljes forrása: 777blog.hu)


Article Tags: · ·