Jack Lemmon 15 legjobb filmje

15 felejthetetlen film a feledhetetlen Jack Lemmon-tól

7248

11. Leckék az Életről (Tuesdays with Morrie, 1999)

A Leckék az életről című filmdráma Mitch Albom azonos című regényén alapszik. A történet nem fikció; Albom (Hank Azaria) egyik élethelyzetét meséli el. Egy nap a munkamániás újságíró a televízióban egy riportra lesz figyelmes, mely kedvenc professzorával, Morrie-val (Jack Lemmon) készült, aki gyógyíthatatlan betegségéről beszél. Mitch azonnal felkeresi a férfit, s hamarosan Morrie hatása alá kerül. Az idős professzor ugyanis még a halál küszöbén is az élet szeretetéről tanít, de olyan varázslatos módon, melynek hatására Mitch élete pozitív irányban kezd változni…

Leckék az Életről (Tuesdays with Morrie, 1999)

Tudtad, hogy…?

A film három Emmy-díjnak is a büszke tulajdonosa. Jack Lemmon megkapta a legjobb színésznek járó díjat, akit nem mellesleg Golden Globe-ra is jelöltek alakításáért.

10. Haver, haver (Buddy Buddy, 1981)

Mielőtt végleg lehúzná a rolót, Trabucco (Walter Matthau), a hivatásos gyilkos még utolsó feladatára készül egy szállodában. A szomszédos szobát Victor Clooney (Jack Lemmon) veszi ki, aki kétségbe van esve, mert tizenkét évnyi házasság után elhagyta a felesége, méghozzá egy kaliforniai szexklinika igazgatójáért. Clooney végső elkeseredésében a szállodaszobában akar végezni magával. Öngyilkossági kísérlete teljesen áthúzza a bérgyilkos számításait.

Haver, haver (Buddy Buddy, 1981)

Tudtad, hogy…?

Jack Lemmon és Walter Matthau 4. közös filmje. A film Billy Wilder utolsó rendezése.

9. Mr. Roberts (Mister Roberts, 1955)

A Mr. Roberts című vígjáték a II. világháború végén játszódik. Egy szállítóhajó a Csendes-óceán vizén teljesít szolgálatot. A szállítmányozási tiszt, Doug unja itteni életét, s legfőbb célja, hogy átkerüljön a harcoló egységhez. A férfi állandóan leveleket ír, s már a kapitány is az ügyön munkálkodik: tervében segítségére van a legénység és két haverja Frank és Doki.

Mr. Roberts (Mister Roberts, 1955)

Tudtad, hogy…?

Az első Oscar-díját ebben a filmben nyújtott alakításáért érdemelte ki Jack Lemmon, akit legjobb epizódszereplőként díjaztak.

Minden idők 12 legtöbb Oscar-díjra jelölt színésze

8. Mentsük meg a tigrist! (Save the Tiger, 1973)

Harry Stoner egész nap a fiatalkoráról elmélkedik, csak hogy meneküljön a szomorú valóság elől. A cége a csőd szélén áll, kötegnyi pénzzel tartozik. Amikor végre felismeri a helyzet súlyát, úgy dönt, felgyújtja saját raktárát, hogy a biztosítási pénz kimentse szorult helyzetéből.

Mentsük meg a tigrist! (Save the Tiger, 1973)

Tudtad, hogy…?

18 évvel később, első Oscar-díja után újabb arany szobrocskát ért a játéka, ám ezúttal már nem epizódszereplőként járt neki a serleg. Oscar-díja mellett nem mellesleg Golden Globe-ra is jelölték, azonban azt elhappolták előle.


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download