Jack Lemmon 15 legjobb filmje

15 felejthetetlen film a feledhetetlen Jack Lemmon-tól

7278

7. John F. Kennedy – A nyitott dosszié (JFK, 1991)

Oliver Stone monumentális alkotásában az amerikai történelem egy mindenki által ismert, ám kevesek által értett tragikus fejezetét tárja elénk, John F. Kennedy meggyilkolását. A tragédiát övező számtalan rejtély közepette igyekszik utat találni Jim Garrison (Kevin Costner), a magányos jogász, aki fel akarja tárni az igazságot, és meg akarja találni a választ a mindenkit foglalkoztató kérdésre: ki ölte meg valójában Kennedyt?

John F. Kennedy - A nyitott dosszié (JFK, 1991)

Tudtad, hogy…?

Bár Jack Lemmon és Walter Matthau is epizódszereplőként volt jelent a produkcióban, ez már az 5. közös filmjük volt. A filmet 1991-ben bemutatták az amerikai Kongresszusnak a Kapitóliumban. 1992-ben nyilvánosságra hozták a JFK ügy aktáit.

6. Sógorom a zugügyvéd (The Fortune Cookie, 1966)

Harry (Jack Lemmon) televíziós operatőr. Az egyik amerikaifutball-mérkőzésen balesetet szenved, a pályáról kilökött játékos felökleli. Az orvosok szerint a sérülése nem komoly, hamarosan újra dolgozhat. A sógora, a zugügyvéd Willie (Walter Matthau) azonban más véleményen van. Úgy gondolja, itt a kiváló alkalom arra, hogy lenyúlják a biztosítót. Csak színlelni kell, hogy nagy a baj. Az ötletet Harry elvált felesége, Sandy (Judi West) is támogatja. Harry végül, ha nehezen is, de rááll arra, hogy eljátssza az ágyhoz kötött beteget. Csakhogy feltűnik a színen a gyanakvó biztosítási ellenőr, Mr. Purkey (Cliff Osmond).

Sógorom a zugügyvéd (The Fortune Cookie, 1966)

Tudtad, hogy…?

Ez a film a legendás páros Jack Lemmon és Walter Matthau 1. közös filmje.

5. Szenzáció!!! (The Front Page, 1974)

A sztárriporter Hildy Johnson (Jack Lemmon) fel akarja adni viharos foglalkozását, hogy megházasodván, végre nyugalmas életet élhessen. Főszerkesztője azonban nem óhajtja elengedni legjobb emberét, mivel még egy szenzációs sztorit vár tőle egy halálraítéltről.

Szenzáció!!! (The Front Page, 1974)

Tudtad, hogy…?

A nagyszerű komikus színészpáros, Jack Lemmon és Walter Matthau harmadik közös filmje. A film alapjául szolgáló színdarabot 1929. augusztus 14-én mutatták be a Times Square Theaterben, ahol aztán további 275 előadást élt meg.

4. Legénylakás (The Apartment, 1960)

Buddy Baxter nem éppen a legfigyelemreméltóbb dolgozó az irodában. Kollegái mégis felfigyelnek rá, mivel úgy gondolják, legénylakását felhasználhatnánk szeretőikkel való randevúikhoz. Bár Buddy nem helyesli a dolgot, nem akarja végleg kizárni magát az iroda életéből, ezért belemegy a mocskos ügyletbe. Egy nap azonban ott találja a lakásában Miss Kubeliket, a liftes lányt, akibe ő maga is szerelmes, és akit főnöke hagyott faképnél. Úgy dönt, nem tűri tovább a megaláztatásokat.

Legénylakás (The Apartment, 1960)

Tudtad, hogy…?

1993-ig, a Schindler listája győzelméig, ez volt az utolsó fekete-fehér film, amely elnyerte a Legjobb filmért járó Oscar-díjat. Jack Lemmon parádés színészi alakítása Oscar-jelölést, és Golden Globe-díjat ért.


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download