FILMEZZUNK.HU
Shaft (2019) - Előzetes

Nagyon laza a Shaft legújabb előzetese

2196

Shaft (2019) – Előzetes

Befutott az új mozgóképes ízelítő az eredetileg Son of Shaft címre keresztelt új Shaft-filmhez, melyben Samuel L. Jackson mellett visszatér az eredeti John Shaft, Richard Roundtree is. A reboot főszereplője ezúttal a Jackson-féle nyomozó fia, a kiberbiztonsági szakértőként dolgozó John Shaft Jr., akit Jessie T. Usher alakít a filmben. Bár övé a legnagyobb lexikális tudás a családban, a fiatalabb Shaftnek apja segítségét kell kérnie ahhoz, hogy megfejthesse a legjobb barátja halála körüli rejtélyt.

A folytatásnak és rebootnak egyszerre tekinthető Shaftot nem fogjuk látni nagyvásznon, ugyanis a New Line Cinema és a Netflix közös produkciója csak az amerikai mozikban lesz bemutatva, a nemzetközi forgalmazásról a streamingszolgáltató gondoskodik. A John Singleton által rendezett 2000-es film nem titkoltan új életet akart lehelni az 1971-es filmmel induló Shaft-szériába, amit több blaxploitation alkotás követett Richard Roundtree-vel a címszerepben. Bár a film nem lett bukás, majdnem két évtizedet kellett várni a folytatásig. Az új Shaft-film rendezői székébe ezúttal az első két Fantasztikus négyes-filmet jegyző Tim Story ült, a forgatókönyvet pedig Kenya Barris (Girls Trip) és Alex Barnow (Míg a halál el nem választ) írta.

A szinopszis alapján az ifjabbik Shafté a főszerep, de a plakátból és az előzetesből is elég egyértelműen látszik, hogy Jackson nem fog háttérbe szorulni, és valószínűleg a három generációnyi Shaft közös akciózása adja majd a cselekmény húzóerejét. Az első ízelítőt megtöltötték poénokkal, és ez alapján úgy tűnik, hogy már-már a paródia határán fog mozogni a film.

A 10 legjobb film Samuel L. Jackson szereplésével

(Forrás: hu.ign.com)


Article Tags: · · · · · · · · ·