FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb film Joe Pesci-től, amit vétek lenne kihagyni

A 10 legjobb film Joe Pesci-től, amit vétek lenne kihagyni

20696

Joe Pesci legjobb filmjei

Joe Pesci korunk egyik legmeghatározóbb gengszterfigurája a filmvilágban, azonban legnagyobb sikerét mégis egy betörő megformálásával érte el. Eredeti nevén Joseph Frank Pesci Oscar-, és Bafta-díjas amerikai színész, komikus és zenész is egy személyben, aki a napokban ünnepli születésének a 81. évfordulóját. Ennek alkalmából kiválogattuk a tíz kedvenc filmünket tőle, amit mindenképpen látni kell!

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Joe Pesci produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Volt egyszer egy Amerika (Once Upon a Time in America, 1984) 

Noodles New York városának szegény nedegyében nőtt fel, de barátaival az évek során Amerika legrettegettebb gengsztereivé váltak. Négyük szoros barátsága azonban veszélybe kerül, amikor egyikőjükről kiderül, spicli lett. Sergio Leone klasszikusa a különböző idősíkok között ugrálva mutatja be a négy gengszter sorsát.

Volt egyszer egy Amerika (Once Upon a Time in America, 1984) 

9. A háziúr (The Super, 1991)

Louinak (Joe Pesci) egy lerobbant házat ajándékoz az apja. A fűtés nem működik, gond egy szál se, mindjárt itt a tavasz. Ha tönkremegy a vízvezeték, akkor esővizet kell gyűjteni, ami nem túl nehéz feladat, mivel a tető amúgy is beázik.

A háziúr (The Super, 1991)

8. Vinny, az 1ügyű (My Cousin Vinny, 1992)

A New York-i diákot lekapcsolja az alabamai rendőrség, méghozzá hamis vádak alapján. Bár pontosan tudják, hogy ártatlanok, nem igazán tudják bizonyítani. Felkérik tehát Vinnyt (Joe Pesci), egyikük bácsikáját, aki történetesen ügyvéd, hogy segítsen nekik. Egy gond van csak: Vinnynek ez az első ügye. A dolog tehát nem megy éppen zökkenőmentesen.

Vinny, az 1ügyű (My Cousin Vinny, 1992)

Tudtad, hogy…?

Joe Pesci forgatás közben nyerte meg az Oscar-díjat, és elvitte a forgatásra megmutatni a stábnak.

7. Dühöngő bika (Raging Bull, 1980)

Jake La Motta (Robert De Niro) egy nagyon nehéz természetű ember, halálosan féltékeny, hirtelen haragú, és a keze is könnyen eljár, ráadásul tudja is, hogy hova üssön, mert profi ökölvívó. A ringben is veszélyes, kegyetlen harcmodorával hamar kivívja magának a “Dühöngő Bika” becenevet. A sikeres küzdelmeket azonban egyre nagyobb kudarcok, vereségek és csalódások követik, amelyek morális és anyagi züllésbe taszítják az egykor híres sportolót.

Dühöngő bika (Raging Bull, 1980)

Tudtad, hogy…?

Két BAFTA-díjat nyert el a film: legjobb férfi mellékszereplő (Joe Pesci) és legjobb vágás (Thelma Schoonmaker). Robert De Niro és Joe Pesci az “üss meg” jelenetben valóban pofozkodik egymással, nem csak eljátsszák a dolgot. Amikor az igazi Jake LaMotta megnézte a filmet, akkor döbbent rá saját bevallása szerint, hogy milyen szörnyű személyiség is volt. Furdalta a bűntudat, ezért megkérdezte feleségét, Vicki LaMottát, hogy “Tényleg ilyen voltam, amilyen a filmen?”. Vicki erre azt válaszolta: “Sokkal rosszabb.”

6. Reszkessetek, betörők! 2. – Elveszve New Yorkban (Home Alone 2: Lost in New York, 1992)

Újra megismétlődnek a két évvel korábbi események, csakhogy Kevin most New Yorkban kénytelen egyedül tölteni a karácsonyi ünnepeket. A fiú belopózik a Plaza Hotelbe, ahol azonban összefut két régi ismerősével, Harryvel és Marvval. A börtönszökevények megpróbálnak bosszút állni, azonban Kevin eszén nem lesz könnyű túljárniuk.

15 érdekesség a Reszkessetek, betörők! című filmről, amit még biztosan nem hallottál

Tudtad, hogy…?

Kevin a szálloda halljában Donald Trumptól, az újonnan megválasztott amerikai elnöktől kérdezi meg, hogy merre található a telefon. Több száz galambot képeztek ki a híres parkban játszódó jelenethez. Az egyik galamb majdnem belerepült Daniel Stern szájába, amikor az üvöltözni kezdett.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·