TOPLISTA: Star Wars-filmek a legrosszabbtól a legjobbig

1531

A legjobb Star Wars filmek

A filmtörténet egyik legnagyobb és leghosszabb ideje tartó sikerszériája, az 1977 óta már 10. részénél tartó Star Wars (vagy Csillagok Háborúja) űreposz. A tíz epizód közül hatot készített a Lucasfilm, négyet pedig (a 2012-es eladást követően) a Disney Company. Az egyes részek megítélése, értékelése nagyon vegyes, ezért lehet, hogy a mi listánkkal sem fog mindenki egyetérteni. Fogadjátok szeretettel szubjektív listánkat, a legrosszabbtól a legjobb felé haladva:

10. Star Wars II. – A klónok támadása (2002)

Tíz évvel a Baljós Árnyak cselekménye után a Galaktikus Köztársaság hatalmas krízisben van, a titokzatos Dooku gróf () vezetésével több tízezer bolygórendszer lép ki a Köztársaságból, és a maroknyi jedi lovag kevés ahhoz, hogy fenntartsa a békét. Padmé (Natalie Portman) minden erővel igyekszik diplomatikusan, békés tárgyalások útján megoldani a kialakult  háborús helyzetet és ellenzi egy hadsereg felállítását. De miután többször is az életére törnek, a Jedi Tanács úgy dönt, hogy a biztonságosnak tűnő Naboora küldi Anakin Skywalker (Hayden Christensen) védelme alatt. Eközben Obi-wan (Ewan McGregor) nyomozni kezd a rejtélyes fejvadász után, így jut el egy peremvidéki bolygóra, Kaminora, ahol megdöbbentő dolgot fedez fel: harcosok ezreit klónozzák állítólag a Köztársaság számára.

Star Wars II. – A klónok támadása (2002)

9. Solo: Egy Star Wars-történet (2018)

Szállj fel az Ezeréves Sólyomra és utazz egy messzi-messzi galaxisba egy vadonatúj Star Wars-történetben a galaxis legkedveltebb gazfickójával. Vakmerő alvilági kalandok során Han Solo megismerkedik későbbi másodpilótájával, Chewbaccával és találkozik a hírhedt szerencsejátékossal, Lando Calrissiannel, s közös utazásuk végére a Star Wars saga legszokatlanabb hőseivé válnak.

SOLO: EGY STAR WARS-TÖRTÉNET (2018) - Kritika

8. Zsivány egyes: Egy Star Wars-történet (2016)

A Lucasfilm bemutatja az első különálló Star Wars-filmet, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetet, amely egy teljesen új kalandot mesél el. A galaxisban dúló háború alatt szokatlan hősök verődnek össze, hogy egy képtelennek tűnő küldetés keretében ellopják a Birodalom pusztító fegyvere, a Halálcsillag tervrajzait. A Star Wars-univerzum eme kulcsmomentuma hétköznapi embereket hoz össze, akik nem mindennapi tetteket hajtanak végre, s közben részeseivé válnak valaminek, ami messze túlmutat rajtuk.

Zsivány Egyes

7. Star Wars I. – Baljós árnyak (1999)

A Star Wars I. rész: Baljós árnyak a legendás trilógia első előzményfilmje, amelyből megtudhatjuk, hogy Palpatine szenátor miként növeli politikai befolyását a Kereskedelmi Szövetség segítségével, és a Jedi tanács hogyan próbálja megakadályozni Qui-Gon-Jinn és Obi-Wan Kenobi segítségével a Naboo bolygó megtámadását. A történetben feltűnik Anakyn Skywalker is, aki gyerekként kerül Obi-Wan Kenobi szárnyai alá.

Star Wars I. rész - Baljós árnyak (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace, 1999)


Article Tags: · · · · · · · · · · ·

Comments are closed.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download