A filmtörténet 15 legmegrázóbb holokauszt mozija

43546

5. A könyvtolvaj (2013)

Mikor a bátor, fantáziadús lány (Sophie Nélisse) német nevelőszüleinél megtanul olvasni, egy új világ tárul fel előtte. Végre van hova elmenekülnie a második világháború borzalmai elől, amelyek nap mint nap körülveszik őt. A család által bújtatott zsidó kamasz fiú (Ben Schnetzer) barátságát megszerezve együtt indulnak kalandokra a szavak világába.

A könyvtolvaj (2013)

6. A zongorista (2002)

1939, Varsó. Wladyslaw Szpilman (Adrien Brody) zongoraművész egy lemezstúdióban dolgozik, amikor bombázni kezdik a várost. A felvétel félbeszakad, Wladyslaw hazatér. Otthon zsidó szülei és testvérei megpróbálják eldönteni, mit vigyenek magukkal, ha a növekvő náci fenyegetés miatt menekülniük kell Varsóból. Wladyslaw nem akarja elhagyni a várost, mivel szereti, s legalább annyira rajong Dorotáért (Emilia Fox), a fiatal csellistáért. A zsidó Itzak Heller kollaborál a nácikkal, és azt akarja, hogy Wladyslaw és Henryk csatlakozzon a zsidó rendőrséghez, de a fivérek visszautasítják az ajánlatot. Miközben megpróbálnak pénzt keresni, hogy eltartsák a családot, a körülmények egyre rosszabbra fordulnak.

7. Alku az életért (2004)

Josef Krauzenberg (Martin Landau), a zsidó származású magyar üzletember válaszút elé kerül 1944-ben. Azért, hogy a családjával együtt Svájcba mehessen, megegyezik a náci vezetőkkel, hogy a vagyonát, üzleti érdekeltségeit és a ritka képzőművészeti gyűjteményét átadja a Harmadik Birodalomnak. Tekintettel Krauzenberg gazdagságára, az ügyletet olyan náci vezetők intézik, mint Adolf Eichmann és Heinrich Himmler. Amikor kimennek Krauzenberg házába, meglepődve látják, hogy a zsidó gyárosnak egy árja házaspár a legmegbízhatóbb szolgája. Valójában zsidó ellenállók, akiknek végeznie kell Eichmannal és Himmlerrel.

8. Két félidő a pokolban (1961)

Valahol Ukrajnában, Hitler születésnapja alkalmából felsorakozik egy munkaszolgálatosokból álló futballcsapat, hogy a német katonák válogatottjával összemérje az erejét. A németek Ónodi II-t (Sinkovits Imre), a futballcsillagot bízzák meg a szervezőmunkával. Csapatának sikerül a lehetetlen: mivel az életükért játszanak, legyőzik a németeket, de örömük nem tart sokáig.

 


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

  • Ami megemlítendő még a mai évben megjelent Menedék c. film (The Zookeeper’s wife)

    Szőnyi Lia 2017-10-19 23:50
  • A Menedék kimaradt. A legtöbbet láttam, nagyon megindító filmek.

    viola 2018-01-31 14:06

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download