Érdekességek Jane Seymour színésznőről

Jane Seymour – Akinek eleganciáján az idő múlása sem fog ki

2513

Érdekességek Jane Seymour színésznőről

A kétszeres Golden-Globe díjas, és Emmy díjas színésznő, Jane Seymour ma ünnepli 68. születésnapját, melynek alkalmából íme néhány érdekesség róla.

1. Joyce Penelope Wilhelmina Frankenberg – ezt a hosszú nevet viselte Jane Seymour névváltoztatása előtt.

2. 1951. február 15-én született John Benjamin Frankenberg és Mieke van Trigt lányaként. Apja zsidó származású, szülész. Anyja ápolónő, aki a második világháború idején Japán hadifogoly volt.

3. Kislány korában minden álma az volt, hogy balett táncos legyen. A tánc volt a mindene, de az orvosok szerint nem erre a pályára lett szánva. Lúdtalpa, és rövid lábai nem tették lehetővé. Ezért a színháznál kötött ki.

Érdekességek Jane Seymour színésznőről

4. 18 évesen tűnt fel először a filmvásznon Richard Attenborough Ó, az a csodálatos háború című filmjében, de nevét a stáblistán nem tüntették fel. De a 20-as éveihez közeledve megkapta első igazi szerepét a The Only Way című háborús drámában, ahol egy nácik elől menekülő zsidó asszonyt alakított. Majd a The True Story című minisorozatban ő játszotta Winston Churchill szerelmét.

5. Az 1973-as év nemcsak a televíziós, hanem a filmes áttörés éve is lett. Megkapta a Bond lány, Solitaire szerepét a Élve és halni hagyni című James Bond-filmben és felkerült a legszebb Bond-lányok tízes toplistájára.

6. Jane Seymour az 1981-es évben Cathy Ames szerepéért Golden Globe-díjat nyert.

7. A kilencvenes években ért karrierje és népszerűsége csúcsára, amikor megkapta Dr. Michaela “Mike” Quinn szerepét a Dr. Quinn, Medicine Woman című televíziós sorozatban. Alakításával elnyerte a kritikusok elismerését és a második Golden Globe-díját is. A népszerű drámában egy doktornőt alakít Colorado Springsben az 1800-as években. A vadnyugaton három árván maradt gyermeket fogad magához. A sorozat hat szezont ért meg, 1993-1998 között, 150 epizóddal, és két televíziós filmmel. A sorozat több díjat is átvehetett: Golden Globe díj: a legjobb női főszereplő 1996, Amerikai operatőrök szövetsége díj 1994., Primetime Emmy díj: Kiemelkedő fodrász.

Dr. Quinn

8. 2008 után leginkább a romantikus szerepek találták meg: Dear Prudence Love, Wedding, Marriage Doctor Dolittle

9. 2000-ben a Brit Birodalom Rendjének tagjává választották

10. A Childhelp jótékonysági nagykövete – a szervezet gyermekbántalmazás áldozatainak és elhanyagolt gyerekeknek segít.

11. Jane Seymour Johnny Cash-el jó barátságban vannak. Jane fiának Johnny Cash lett a keresztapja.

Érdekességek Jane Seymour színésznőről

12. Legjobb barátai a nővérei és Cheri Ingle, aki a Dr.Quinn cimű sorozatban a jelmeztervezője volt.

13. Türelmetlennek tartja magát, különösen, ha számítógépről és a modern technológiákról van szó.

14. Számára a tökéletes vasárnap: A gyerekeivel és az unokáival tölteni az időt, a medencében fürdeni és sétálni a tengerparton.

15. Életének utolsó fél óráját arra szánná, hogy elmondaná szeretteinek mennyire szereti őket és különlegesek a számára.

Érdekességek Jane Seymour színésznőről

16. Egy luxus tengerparti házban Malibuban él, olyan hírességek szomszédságában, mint Barbra Streisand és Beyonce.

17. Jane Seymour részt vett a Dancing with the Stars című táncos valóságshow-ban és a hatodik helyen végzett partnerével, Tony Dovolani-val.

18. Érzelmi kikapcsolódást a festés jelenti számára.

19. Szereti a virágokat, különösen a rózsákat.

Érdekességek Jane Seymour színésznőről

20. Jane tippje, hogy 66 évesen is ilyen jól néz ki, a következők: Diéta, testmozgás, bio élelmiszerek, melyeket kertjében termeszt. Saját csirkéi vannak, így mindennap friss tojás kerül az asztalára. Sok áfonyát, szedret, káposztát, gyömbért, sárgarépát fogyaszt. Sok halat, csirkét eszik, és a balzsamecetet is előszeretettel használja. Sok vizet iszik, és időnkét bort. Sétál, biciklizik és elliptikus gépeket használ. Kedvenc étele a füstölt lazac.

21. Sajnos magánéletében nem példaértékű az élete, ugyanis negyedik férjétől is elvált 2013-ban. Négy gyermek édesanyja.

20 motiváló film, amit minden nőnek látni kell

(Címlapkép forrása)

//helg//


Article Tags: · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download