FILMEZZUNK.HU
A legjobb űrhajós filmek

10 űrhajós film, amit látnod kell

45895

A legjobb űrhajós filmek

Legújabb filmes listánkon, olyan űrhajós filmeket válogattunk össze, amelyek cselekménye távol a Földtől játszódik. A Star Wars filmeket nem igazán lehetne rangsorolni, mivel az egy külön világ, így listánk se tartalmazza.

Neked melyik a kedvenc űrhajós filmed? Írd meg kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkra! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

10. Armageddon /1998/

Az Armageddon című űrhajós sci-fi még abból az időszakból származik, amikor a súlytalanság megjelenítése és a filmtrükkök viszonylag gyerekcipőben jártak. Az 1998-as alkotás egy globális katasztrófát megakadályozni igyekvő csapat küzdelmeit tárja a filmező elé. A Föld felé haladó hatalmas meteort csak a fúrás mesterei gátolhatják meg abban, hogy elpusztítsa a Kék Bolygón található életet. A gond csak az, hogy a Bruce Willis által vezetett és Ben Affleck támogatósával dolgozó csapat olajfúrókból áll. A bonyodalmak innentől kezdve garantáltak.

Armageddon 1998

9. Galaxis útikalauz stopposoknak /The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, 2005/

Mikor arra ébredsz, hogy nem csak a házadat akarják lerombolni egy autópálya építése miatt, de ráadásul különös földönkívüli lények akarják ugyanezt tenni az egész bolygóddal egy galaktikus űrsztráda miatt, elmondhatod, hogy rossz napod van. Arthur Dentnek (Martin Freeman) pontosan ebben van része. Barátjával – akiről váratlanul kiderül, hogy ő sem a Földről származik, hanem egy intergalaktikus stoppos – hihetetlen kalandokba keverednek a galaxis legbolondosabb vidékein.

Galaxis útikalauz stopposoknak (The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, 2005)

8. Az első ember /First Man, 2018/

A Kaliforniai álom után Ryan Gosling és Damien Chazelle ismét együtt dolgozik: ezúttal egy elképesztő és igaz történetet visznek filmre a NASA missziójáról, hogy embert küldjenek a Holdra. A film történetének középpontjában Neil Armstrong életének 1961 és 1969 közötti időszaka áll, amely a lehető legpontosabban mutatja be, milyen aprólékos munka és rengeteg áldozat kísérte a történelem addigi legveszélyesebb küldetését. A film James R. Hansen könyve alapján készült.

Az első ember (First Man, 2018) - Kritika

7. A nyolcadik utas: a Halál /Alien, 1979/

Az éppen hazatérő Nostromo űrhajó legénysége egy váratlan küldetést kap: ki kell vizsgálniuk egy ismeretlen eredetű vészjelzést. Eljutnak egy lakatlan bolygóra, ahol egy elhagyatott űrhajót találnak, benne sok tojás alakú kapszulával. Az egyik tojás kinyílik, és a benne lévő idegen lény az egyikük arcára tapad. Az űrhajós túléli ugyan a támadást, de mozdulatlan hever, és a lényt nem tudják leszedni róla. Miután az idegen magától leesik, a férfi visszanyeri eszméletét, és csatlakozik társaihoz. De étkezés közben egy szörny kel ki a testéből, ami sorra megöli a legénység tagjait. Ripley azonban felveszi a harcot.

A nyolcadik utas: a Halál /Alien, 1979/

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·