FILMEZZUNK.HU

Így neveld a sárkányodat 3. (How to Train Your Dragon: The Hidden World, 2019) [Kritika]

4100

Így neveld a sárkányodat 3. – Kritika

2010-ben indult világhódító útjára eme különleges animációs sorozat a DreamWorks Animation égisze alatt Dean De Bolis rendezésében, aki az előző részeket is dirigálta, ami nemhogy egy jól sikerült folytatást is kapott 2014-ben, hanem tv sorozatot is készítettek belőle. A kalandok főszereplője Hablaty, a kissé ügyefogyott srác, aki meg akarja mutatni, hogy ő is igazi férfi és tud a sárkányokkal bánni, ami sikerül is neki. Megtalálja az ő szeleburdi, de igen határozott és erős barátját, Fogatlant, egy Éjfúria sárkány személyében.

Így neveld a sárkányodat 3 (2018) - Előzetes

A mostani részben már Hablaty a viking falu vezetőjévé érik, míg Fogatlan a sárkányok vezére lesz. Vagyis szeretne, de nem igazán megy ez neki. Szerencsére ott van mellette Astrid, a szerelme, aki segít neki, hogy Hibbant sziget lakói figyeljenek az ifjú titánra. Nem mindennapi kalanddal néznek szembe hőseink, ugyanis felbukkan egy hófehér Éjfúria sárkánylány, ami teljesen felforgatja a két főhős életét és állítja kihívás elé barátságukat. Ha ez nem lenne elég, megjelenik a legkegyetlenebb sárkányvadász is Mogor személyében, akinek csak egy célja van, hogy elpusztítsa az összes Éjfúriát.

Nehéz ilyenkor bármi negatívat is írni, ha egy közkedvelt sorozatról van szó. Sajnos jelen esetben viszont a várakozásomat alul múlta a mostani befejező rész. Mondhatni csalódást keltett.

A szereplőkkel most se volt gond, ahogy az előző részekben sem. Új karaktereket Mogoron kívül nem kapunk. A látványvilág szintén hozta a tőle megszokottat. A poénok többsége ült, a visszaemlékezések kimondottan jót tettek a mozinak. Újabb apró darabkákat megismerhettünk Hablaty és édesapja kapcsolatáról és a családról.

Így neveld a sárkányodat 3. (How to Train Your Dragon: The Hidden World, 2019) [Kritika]

Ellenben a történet az Így neveld a sárkányodat 3. alatt többször unalomba fulladt. Az akciójelenetek pörgősek és látványosak voltak, ahogy az egész világ, de valahogy nem hozták az előző részek színvonalát. Vontatott volt a story, elmaradt a sodró lendület. Úgy éreztem az érzelmek is átbillentek arra az oldalra, ami már számomra túl sok volt. Néhol szájbarágósnak is éreztem.

A karaktereket egytől egyig imádom, mert profin ki lettek találva, de annyira keveset láttunk belőlük ebben a részben, hogy minden mozzanatuk hamar feledésbe merült.

A film a sárkányokra volt most első sorban kihegyezve. Amivel szintén nem is lenne probléma, ha valahogy fenntartják azt az érdeklődést, és színvonalat, mint elődjeik. Összességében egy egyszer nézhető kellemes kis szombati mozi délutánt kaptam és sajnálom, hogy nem lett méltó lezárása az Így neveled a sárkányodat trilógiának.

//Jordáki Gábor kritika//

A valaha volt 10 legjobb mese az IMDB szerint

Így neveld a sárkányodat 3. - Kritika 2010-ben indult világhódító útjára eme különleges animációs sorozat a DreamWorks Animation égisze alatt Dean De Bolis rendezésében, aki az előző részeket is dirigálta, ami nemhogy egy jól sikerült folytatást is kapott 2014-ben, hanem tv sorozatot is készítettek belőle. A kalandok főszereplője Hablaty, a kissé ügyefogyott srác, aki meg akarja mutatni, hogy ő is igazi férfi és tud a sárkányokkal bánni, ami sikerül is neki. Megtalálja az ő szeleburdi, de igen határozott és erős barátját, Fogatlant, egy Éjfúria sárkány személyében. A mostani részben már Hablaty a viking falu vezetőjévé érik, míg Fogatlan a sárkányok vezére lesz. Vagyis szeretne, de nem igazán megy ez neki. Szerencsére ott van mellette Astrid, a szerelme, aki segít neki, hogy Hibbant sziget lakói figyeljenek az ifjú titánra. Nem mindennapi kalanddal néznek szembe hőseink, ugyanis felbukkan egy hófehér Éjfúria sárkánylány, ami teljesen felforgatja a két főhős életét és állítja kihívás elé barátságukat. Ha ez nem lenne elég, megjelenik a legkegyetlenebb sárkányvadász is Mogor személyében, akinek csak egy célja van, hogy elpusztítsa az összes Éjfúriát. Nehéz ilyenkor bármi negatívat is írni, ha egy közkedvelt sorozatról van szó. Sajnos jelen esetben viszont a várakozásomat alul múlta a mostani befejező rész. Mondhatni csalódást keltett. A szereplőkkel most se volt gond, ahogy az előző részekben sem. Új karaktereket Mogoron kívül nem kapunk. A látványvilág szintén hozta a tőle megszokottat. A poénok többsége ült, a visszaemlékezések kimondottan jót tettek a mozinak. Újabb apró darabkákat megismerhettünk Hablaty és édesapja kapcsolatáról és a családról. Ellenben a történet az Így neveld a sárkányodat 3. alatt többször unalomba fulladt. Az akciójelenetek pörgősek és látványosak voltak, ahogy az egész világ, de valahogy nem hozták az előző részek színvonalát. Vontatott volt a story, elmaradt a sodró lendület. Úgy éreztem az érzelmek is átbillentek arra az oldalra, ami már számomra túl sok volt. Néhol szájbarágósnak is éreztem. A karaktereket egytől egyig imádom, mert profin ki lettek találva, de annyira keveset láttunk belőlük ebben a részben, hogy minden mozzanatuk hamar feledésbe merült. A film a sárkányokra volt most első sorban kihegyezve. Amivel szintén nem is lenne probléma, ha valahogy fenntartják azt az érdeklődést, és színvonalat, mint elődjeik. Összességében egy egyszer nézhető kellemes kis szombati mozi délutánt kaptam és sajnálom, hogy nem lett méltó lezárása az Így neveled a sárkányodat trilógiának. //Jordáki Gábor kritika// http://www.filmezzunk.hu/2017/09/08/minden-idok-legjobb-mesei-az-imdb-szerint/

Értékelés

Történet - 50%
Látványvilág - 80%
Rendezés - 60%
Hangulat - 50%
IMDB - 79%
Rottentomatoes - 90%

68%

User Rating: 4.65 ( 1 votes)
68

Article Tags: · · · · · · · · · ·