FILMEZZUNK.HU
Elképesztő filmek felejthetetlen egyéni alakításokkal

14 elképesztő film, amelyet egy színész alakítása tett naggyá

42692

Elképesztő filmek felejthetetlen egyéni alakításokkal

Alábbi cikkünkben olyan nagyszerű filmeket veszünk górcső alá, melyeket egy-egy színész zseniális alakítása tett igazán emlékezetessé. Néha ezek az elképesztő filmek jóval tovább megmaradnak az emlékezetünkben, mintha egy sztárparádéval érkező, nagy szabású “popcorn mozira” váltanánk jegyet. Ha ismersz Te is olyan produkciót, amit egyetlen egy színész alakítása tett naggyá és nem szerepel listánkon, kérünk írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

1. A zátony (The Shallows, 2016) – Blake Lively

Nancy (Blake Lively) imád a tengeren szörfözni, most azonban bajba került: egy vérszomjas cápa eredt a nyomába. A lány először egy zátonyon, majd egy bóján reked mindössze kétszáz yardnyira a parttól, de képtelen bármit tenni, hiszen a fenevad ott köröz körülötte.

A zátony (The Shallows, 2016) - Blake Lively

2. Párbaj (Duel, 1971) – Dennis Weaver

David Mann (Dennis Weaver) autójával éppen egy üzletféléhez tart az egyik amerikai országúton. Váratlanul feltűnik mögötte egy nyerges vontató, amely gyilkos párviadalra kényszeríti, mely elől nem tud kitérni.

Párbaj (Duel, 1971) - Dennis Weaver

3. Minden odavan (All Is Lost, 2013) – Robert Redford

Egy névtelen férfi (Robert Redford) magányosan hajózik az Indiai-óceánon. Egy nap arra ébred, hogy vitorlása léket kapott, amikor összeütközött egy, a tengeren hagyott konténerrel. A navigációs berendezés és a rádió meghibásodása miatt nem tudja, hogy egy erős vihar felé vitorlázik. Bár a hajótestet sikerül kijavítania, minden tudására és korát meghazudtoló erejére szüksége van ahhoz, hogy túlélje a vihart. Az áramlatokra kell bíznia magát, hogy elvigyék egy olyan hajózási útvonalig, ahol reménye lehet arra, hogy valaki a segítségére siet. A könyörtelen napsütés, és a hajója körül úszkáló cápák arra késztetik, hogy szembenézzen saját halandóságával.

Minden odavan (All Is Lost, 2013) - Robert Redford

4. Számkivetett (Cast Away, 2000) – Tom Hanks

Chuck Noland (Tom Hanks) a FedEx alkalmazottja, akinek munkáját és magánéletét egyaránt szigorú időbeosztáshoz kell igazítania. Felfokozott tempójú hivatása a világ legtávolabbi zugaiba szólítja, messze szíve választottjától, Kellytől. A hajszolt életnek hirtelen vége szakad, amikor egy repülőgép-szerencsétlenség következtében Chuck egy lakatlan szigeten találja magát – tökéletesen elzárva a civilizációtól. Először az életben maradásáról kell gondoskodnia, vizet, élelmet szerezni, hajlékot találni. Chuck hivatásos problémamegoldó, hamar sikerül fizikai fennmaradását lehetővé tennie. De aztán mi lesz? Chuck igazi kalandja akkor kezdődik, amikor az elzártság lelki gyötrelmeivel szembesül. Négy évvel később sikerül visszatalálnia a civilizációba, ekkor azonban már teljesen más emberré vált. Ráébred, hogy amikor elvesztett mindent, amit azelőtt fontosnak tartott, akkor történt vele a legjobb dolog életében.

Számkivetett (2000)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·