FILMEZZUNK.HU

Tyler Perry horrorját is a földbe döngölte az Így neveld a sárkányodat 3

1389

Hétvégi bevételi lista, USA – 2019. február 22-29.

A múlt heti pazar teljesítménye után ezen a hétvégén is behúzta a bevételi toplista első helyét az Így neveld a sárkányodat 3., összbevételei tekintetében pedig még jobban teljesít, mint a második rész ugyanennyi idővel a bemutatását követően. Az animációs film 30 milliót kaszált Észak-Amerikában, és világszerte már 375 milliónál jár, írja a mafab.hu.

A dobogó második fokát Tyler Perry Madea franchise-ának kilencedik filmje, a Madea’s Family Funerall  szerezte meg 27 millióval, ami a széria negyedik legjobb premierhétvégéjét jelenti. Ez a teljesítmény pedig bőven elegendő lehet ahhoz, hogy a Lionsgate a tizedik felvonást is berendelje. A harmadik helyen jócskán lemaradva végzett Robert Rodriguez anime adaptációja, az Alita: A harc angyala, melyre 7 millió dollár értékben váltottak jegyet az USÁ-ban. Az idei év legnagyobb anyagi bukásának ígérkező film mindössze 72 milliót termelt hazájában, nemzetközi terepen azonban viszonylag jól teljesített. Hiába azonban a 350 milliós összbevétel, az igen magas gyártási költségek és drága marketingkampány miatt ez a befektetés biztosan nem térül meg a Foxnak.

A Madea Family Funeral mellett mindössze egyetlen premierfilm került a mozikba. A Chloë Grace Moretz főszereplésével bemutatott The Widow című dráma 4,5 millióval kezdte meg mozis szereplését, ami a nyolcadik helyre volt elegendő. A három hete bemutatott Boldog halálnapot! 2.-vel valószínűleg utoljára találkoztunk a bevételi toplistán, az e heti premierfilmek biztosan kiszorítják majd a horrort az élmezőnyből az ezúttal a tizedik helyet megszerző filmet. A friss Oscar-díjas Zöld könyv – Útmutató az élethez azonban továbbra is remekül tartja magát: négy hónappal a bemutatást követően Peter Farrelly mozija az ötödik helyet csípte meg.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Így neveld a sárkányodat 3. – $30M / $375,4M
  2. Madea Family Funeral – $27M / $27M
  3. Alita: A harc angyala – $7M / $350,4M
  4. A LEGO-kaland 2. – $6,6M / $152,8M
  5. Zöld könyv – Útmutató az élethez – $4,7M / $188M
  6. Családi bunyó – $4,7M / $14,9M
  7. Isn’t It Romantic – $4,6M / $40,3M
  8. Greta – $4,6M / $5M
  9. What Men Want – $2,7M / $54,8M
  10. Boldog halálnapot 2. – $2,5M / $54,4M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

Így neveld a sárkányodat 3. (How to Train Your Dragon: The Hidden World, 2019) [Kritika]

Forrás: mafab.hu


Article Tags: · · · ·