FILMEZZUNK.HU
A legjobb kalandfilmek

18 izgalmas kalandfilm, amit feltétlen látnod kell

652

A legjobb kalandfilmek

A kalandfilmek mindig tele vannak eseményekkel, akciókkal és izgalmakkal. Az alábbi bejegyzés filmjei sem kivételek ez alól. Neked melyik a kedvenc kalandfilmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

18. Az Ezüst-tó kincse /1962, Der Schatz im Silbersee/

Egy tolvajbanda elrabolja az Ezüst-tó kincséhez vezető út térképét a jogos tulajdonosától. Winnettou és Old Shatterhand pedig összefognak, hogy visszaszerezzék a leírást és eljussanak a barlanghoz. “A Sziklás-hegység déli nyúlványai közt van egy szinte megközelíthetetlen tó, melynek nevét sokan hallották, de színét vajmi kevesen látták. Ezüst-tónak nevezték már azok a népek is, akik az indiánok előtt éltek ott. A tó környéke ásványokban gazdag.”

Az Ezüst-tó kincse (1962, Der Schatz im Silbersee)

17. Hidalgo – A tűz óceánja /Hidalgo, 2004/

Frank T. Hopkins (Viggo Mortensen), a hajdani cowboy annak idején maga volt a két lábon járó legenda, mára azonban a férfi (és kedves lova, a Hidalgo nevű musztáng) napja leáldozott. Hazájuk számkivetettjeiként mindkettejüknek bizonyítania kell, amikor Hopkinst – első amerikaiként – meghívják az arábiai sivatag lélekölő terepén megrendezendő “A tűz óceánja” elnevezésű 3.000 mérföldes túlélési versenyre. Minden induló a győzelmet vágyja, ezért a verseny több lesz, mint a büszkeség és becsület próbája; a versenyzők a túlélésért küzdenek, amikor kihívják maguk ellen a sorsot.

Hidalgo – A tűz óceánja /Hidalgo, 2004/

16. Némó nyomában /Finding Nemo, 2013/

A kis bohóchal, Némó, apja figyelmeztetései és dorgálása ellenére elhagyja az óceán biztonságos területeit, hogy kíváncsiságát kielégítve megnézzen egy hajót. Ekkor azonban kifogják, és egy fogorvosi rendelő akváriumában köt ki. Apja rögvest keresésére indul társával, Marlinnal, azonban az út számtalan veszélyt rejteget. Eközben Némó szökési tervét forralja.

Szenilla nyomában 2016

15. A nemzet aranya /National Treasure, 2004/

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) archeológus, akinek családja hét nemzedéken át keresett egy különös kincset. Gates is a titkos legenda igazolására teszi fel életét, mely szerint George Washington, Thomas Jefferson és Benjamin Franklin az Amerika Függetlenségi háború során egy nagy aranytartalékot rejtett el vésztartalék gyanánt. De hogyan lehet a nyomára bukkanni? Az Alkotmány és a Függetlenségi Nyilatkozat sorai közt rejlenek a kincskereső térkép utalásai. Gates nekiveselkedik a kód feltörésének, csakhogy mások is szemet vetettek az aranyra.

A nemzet aranya (National Treasure, 2004)

14. Kutyahideg /Eight Below, 2006/

Tudósok és felfedezők kis csoportja a Déli-sarkvidéken végez kutatómunkát. A tél beköszönte előtt expedícióra indul a térképész Cooper (Jason Biggs) és a geológus Davis (Bruce Greenwood). Vezetőjük és a nyolc szánhúzó kutya irányítója Jerry (Paul Walker). Az út során a csapat egyik tagja balesetet szenved. Még éppen idejében érnek vissza a táborba ahhoz, hogy a közelgő vihar elől repülővel evakuálni tudják őket. A nyolc kutyát azonban kénytelenek magukra hagyni. Jerry megfogadja, hogy az első adandó alkalommal visszajön értük. Arra senki sem számít, hogy az évszázad vihara tör ki az Antarktiszon. A film megtörtént esetet dolgoz fel.

Kutyahideg 2006

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·