FILMEZZUNK.HU
Elképesztő siker lett a Mi, agyonverte a mezőnyt a horrorfilm

Elképesztő siker lett a Mi, agyonverte a mezőnyt a horrorfilm

1201

Hétvégi bevételi lista, USA – 2019. március 22-24.

Elképesztő magabiztossággal kezdte meg mozis szereplését a Tűnj el! rendezőjének új horrorja. A film 70 millió dollárt kaszált a hazájában egyetlen hétvége alatt, amivel minden idők harmadik legerősebb nyitását produkáló korhatáros horrorja lett, alig lemaradva a tavaly októberben bemutatott Halloweentől. Összehasonlításként, a Tűnj el!, mely szintén hatalmas nézői és kritikai siker volt ugyanennyi idő alatt 33,3 milliót hozott, ha pedig a nemzetközi piacot is számoljuk, a Mi már 87 milliónál jár, miközben a költségvetése mindössze 20 millió dollár volt.

Elképesztő siker lett a Mi, agyonverte a mezőnyt a horrorfilm

De ez még közel sem minden, ugyanis a 2007-es Avatar óta nem termelt ennyi pénzt eredeti (nem franchise, nem folytatás, nem adaptáció, remake vagy reboot), élőszereplős produkció, mint most a Mi. A 70 milliós hétvége pedig abszolút rekordnak számít az eredeti korhatáros filmek mezőnyében.

A dobogó második fokát jócskán lemaradva a három hete bemutatott Marvel Kapitány szerezte meg 35 millióval, bár a Marvel minden bizonnyal cseppet sem bánja, hogy filmjük elvesztette a vezető pozíciót, ugyanis az elmúlt hetekben a produkció összbevételei már 910 millió dollárig kúsztak fel, és minden bizonnyal már csak napok kérdése, hogy a képregény adaptáció átlépje a 1 milliárd dolláros álomhatárt. A múlt héten bemutatott animációs film, a Csodapark tudott szépíteni egy kicsit, de a 9 milliós hétvégével együtt ‘csak’ 30 milliónál jár Észak-Amerikában, ami egyrészt csalódást keltő, másrészt megpecsételi az esetleges folytatás sorsát.

Mivel a Mi mellett egy országos premierfilm sem került a mozikba, a mezőnyben nem történt jelentős változás. A negyedik helyet a Két lépés távolság című, hamarosan a hazai mozikba is érkező romantikus film szerezte meg, míg az ötödik helyen az Így neveld a sárkányodat 3. zárt. Tizenkilenc (!) héttel a premierjét követően először szorult ki a top10-ből az Oscar-díjas Zöld könyv – Útmutató az élethez, jövő héten pedig minden bizonnyal az Alita: A harc angyalától kell majd búcsút intenünk, mely ezen a hétvégén már csak a tizedik helyet szerezte meg 1 millió dollárral.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Mi – $70,3M / $87M
  2. Marvel Kapitány – $35M / $910,3M
  3. Csodapark – $9M / $39,7M
  4. Két lépés távolság – $8,8M / $32,8M
  5. Így neveld a sárkányodat 3. – $6,5M / $488,1M
  6. Madea Family Funeral – $4,5M / $66,8M
  7. Gloria Bell – $1,8M / $3M
  8. No Manches Frida 2. – $1,8M / $6,6M
  9. A LEGO-kaland 2. – $1,1M / $179,5M
  10. Alita: A harc angyala – $1M / $399,9M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

12 horror film, amiket valós események ihlettek

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · ·