FILMEZZUNK.HU
Quentin Tarantino legjobb rendezései

A 8 legjobb Quentin Tarantino által rendezett film

36702

Quentin Tarantino legjobb rendezései

Quentin Tarantino kétszeres Oscar-díjas amerikai rendező, színész, forgatókönyvíró, producer, az amerikai független film egyik legnagyobb hatású alakja. A zseniális direktor a napokban ünnepli 61. születésnapját, melynek alkalmából had ajánljuk figyelmetekbe az általunk nyolc legjobban kedvelt alkotását.

A toplista kizárólag saját véleményen alapszik! Ha nem értesz egyet a listával, esetleg kihagytuk a kedvenc darabodat tőle, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

8. Jackie Brown (1997)

Ordell (Samuel L. Jackson) úgy érzi, eleget kereskedett a fegyverekkel, s félretett pénzéből jól szeretne élni. Bevált csempészét, egy névtelen kis légitársaság utaskísérőjét, Jackie Brownt (Pam Grier) bízza meg, hogy elhozza külhonban tárolt vagyonát. Jackie azonban Ordellt és az Ordell iránt buzgón érdeklődő FBI-t is kijátssza, és egy szimpatikus óvadékügynök segítségével lenyúlja a lóvét.

Jackie Brown (1997)

Tudtad, hogy…?

A film Elmore Leonard Rum Punch című regényén alapszik. Quentin Tarantino gyermekkorában rajongott Leonard könyveiért, de tizenöt évesen egyszer ellopta az író egyik regényét egy K-Mart áruházból, amiért le is tartóztatták (az eltulajdonított könyvnek egyébként a The Switch volt a neve, s a Rum Punch című regény előzményének tekinthető).

7. Aljas nyolcas (The Hateful Eight, 2015)

Néhány évvel az amerikai polgárháború után egy postakocsi szeli át Wyoming télies táját. Az utasai közt van egy fejvadász, Jonh Ruth (Kurt Russell) és foglya, Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh). Útjuk során két idegennel találkoznak, Marquis Warrennel (Samuel L. Jackson), a katonából lett hírhedt fejvadásszal, és Chris Marquis-szal (Walton Goggins), a déli renegáttal, aki azt állítja magáról, hogy ő a város új seriffje. Miután a hatalmas hóviharban elvesztik az irányt, Minnie rövidáru kereskedésében lelnek menedékre. Csakhogy amikor megérkeznek, nem a tulajdonos, hanem egy csapat ismeretlen alak várja őket. Bob (Demián Bichir) felügyeli a helyet, míg Minnie édesanyjánál van látogatóban, míg társai közt van Oswaldo Mobray (Tim Roth), az ítéletvégrehajtó Joe Gage (Madsen Michael), és a tábornok, Smithers (Bruce Dern). Ahogy a vihar egyre pusztítóbbá válik, arra a felismerésre jutnak, hogy talán sosem jutnak el Red Rock városába.

Aljas nyolcas (The Hateful Eight, 2015)

Tudtad, hogy…?

2014-ben nagy botrány kerekedett a film körül, ugyanis kiszivárgott a forgatókönyv néhány részlete. Quentin Tarantino-nak voltak ötletei azzal kapcsolatban, hogy ki lehet a felelős (ugyanis egyes színészeknek külön maga küldte át a szkript-et elolvasása), ám azóta sem derült ki ki lehetett a kiszivárogtató. Tarantino direkt karakterszínészekkel vette fel a filmet, mert a 8 szereplő mind ugyanolyan fontos szerepet tölt be a filmben, és egy sztár szerződtetése után a nézők az ő fő szerepeltetését várták volna.

6. Kill Bill (Kill Bill: Vol. 1, 2003)

A hírhedt Menyasszony (Uma Thurman) egykor egy nőkből álló elit bérgyilkos csoport tagja volt. Miután azonban teherbe esett, úgy döntött, otthagyja a szervezetet, és férjhez megy. De az esküvő napján megjelenik régi főnöke Bill (David Carradine) és csapata, hogy végezzenek a násznéppel. A Menyasszony elmondja Billnek, hogy az övé a gyerek, és bár Bill fejbe lövi, túléli a rajtaütést. Öt év után, amikor felébred a kómából, bosszúhadjáratot indít ex-főnöke és a többiek ellen. Senki sem tudja, hogy mikor jön el számára a vég, de egy biztos: Billt hagyja utolsónak.

Kill Bill (Kill Bill: Vol. 1, 2003)

Tudtad, hogy…?

Quentin Tarantino kedvenc filmjei közé tartozik a Kinji Fukasaku által rendezett Battle Royale (2000), ezért nem csoda, hogy Gogo Yubari ugyanazzal a felnyársaló módszerrel végez az őt megerőszakolni kívánó japán férfival, mint ami az említett filmben is látható. Amikor világossá vált Quentin Tarantino számára, hogy Uma Thurman áldott állapotban van, nem keresett helyette másik színésznőt, inkább elhalasztották a forgatást.

5. Kutyaszorítóban (Reservoir Dogs, 1993)

Egy profi tolvajokból álló csapat egy gyémántraktárat készül kirabolni, ám a dolog balul sül el, mert a rendőrség túl korán ér a helyszínre. Lehetséges lenne, hogy besúgó van a tagok között? És ha igen, ki lehet az? A lopás előtti időszakot, a kitervelést és a tagok múltját és valósi személyazonosságát csak visszatekintésekből tudjuk meg, így apránként, kockáról kockára áll össze a történet, amelynek hiába tudjuk a végét, ha az eleje mindent más megvilágításba helyez.

Kutyaszorítóban (Reservoir Dogs, 1993)

Tudtad, hogy…?

Eredetileg Quentin Tarantino játszotta volna Mr. Pinket, azonban Steve Buscemi alakítása meggyőzte a rendezőt, hogy adja át a szerepet. A film annyira alacsony költségvetéssel készült, hogy a szereplők ruhái javarészt a sajátjaik voltak, ahogy néhány autó is. A rendező, Quentin Tarantino és producere, Lawrence Bender sokat viccelődtek azon, hogy ők voltak a forgatáson a legtapasztalatlanabbak.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · ·