FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb film Ewan McGregor-tól, amit feltétlen látnod kell

A 10 legjobb film Ewan McGregor-tól, amit feltétlen látnod kell

27234

Ewan McGregor legjobb filmjei

Első tévészerepét 1993-ban kapta a Lipstick on Your Collar sorozatban, melyben egy Elvis rajongót alakított. Első feltűnése a filmvásznon 1994-ben Robin Williams mellett az Ember a talpán című filmben volt. Ebben az évben ismerte meg Danny Boyle rendezőt, Andrew MacDonald producert és John Hodge forgatókönyvírót. Elkészítette velük a Sekély sírhant című filmet, mely nagy sikert jelentett Ewan számára. Ewan McGregor a napokban ünnepli születésének az 53. évfordulóját, melynek alkalmából egy csokorba szedtük az általunk legjobbra tartott szerepeit, illetve filmjeit.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Ewan McGregor produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Lazacfogás Jemenben (Salmon Fishing in the Yemen, 2011)

A boldogtalan Fred Jones (Ewan McGregor), a halászat-specialista egy nap különleges, vagy talán inkább nevetséges projekt vezetésére kap felkérést, Jemenben száraz, kiapadt folyómedreiben kell meghonosítania a lazachalászatot. Az ötlet mögött egy jemeni sejk (Amr Waked) áll, aki egyben egy skóciai sportbirodalom tulajdonosa. A sejk abban hisz, hogy ha a pecázást meghonosítja saját országában is, akkor elősegíti a békét és a spirituális felemelkedés a gyilkos indulatok uralta országban. A filmből választ kaphatunk arra a kínzó kérdésre is, hogyan függ össze a műlegyes horgászat komoly politikai lépésekkel, láthatunk nem várt hősiességet és későn érő szerelmet, valamint talán bebizonyosodik, hogy a lehetetlen is lehetséges.

Lazacfogás Jemenben (Salmon Fishing in the Yemen, 2011)

Tudtad, hogy…?

Ewan McGregornak meg kellett tanulnia a legyezőhorgászat fortélyait Dr. Alfred Jones szerepére készülve. McGregor alakítását Golden Globe-jelöléssel díjazták a szakértők.

9. A sziget (The Island, 2005)

Linconl 6-Echo (Ewan McGregor) és Jordan 2-Delta (Scarlett Johansson) ugyanarra vágyik, mint több száz másik társuk, akikkel egy szigorúan ellenőrzött és hermetikusan zárt helyen élnek: hogy kiválasszák őket a Szigetre, ami az egyetlen ember által lakható hely a Földön. Egy véletlen folytán viszont Lincoln rájön, hogy mindaz, amit a világról, magukról és a Szigetről gondoltak, csak hazugság, és amikor az is kiderül, hogy halottan többet érnek, mint élve, Lincolnnak és Jordannek már csak egy célja marad: menteni saját életüket és harcolni az igazságtalanság ellen.

A sziget (2005)

Tudtad, hogy…?

Tom Lincoln karaktere Skóciából származik, és rajong a sportmotorokért, csak úgy, mint az őt játszó Ewan McGregor. A filmben feltűnő Black and White reklám, amiben Sarah Jordan szerepel, nem a film kedvéért készült, hanem egy eredeti reklám, amiben Scarlett Johansson szerepel.

8. Sekély sírhant (Shallow Grave, 1994)

Az ápolónő, a könyvelő és az újságíró alkotta meghitt lakóközösség hirdetés útján egészíti ki albérleményét Hugo személyével. Aki azonban kisvártatva elhuny. A megboldogult pénzzel teli táskáját a három főhős megtartja, Hugot szépen feldarabolja és a közeli erdőben helyezi örök nyugalomra. De a (sok) pénz fura dolgokat művel az emberrel, nem elég, hogy a hajdanvolt lakótárs cimborái sűrűn érdeklődnek a táska felől, de a három jó (?) barát is szeretne egyedüli élvezője lenni a vagyonkának…

Sekély sírhant (Shallow Grave, 1994)

Tudtad, hogy…?

Danny Boyle azt állította, hogy Christopher Eccleston annyira félt, hogy rázáródik az ajtó a hullaházas jelenet forgatása során, hogy meg kellett kérni egy stábtagot, hogy végig ott álljon az árnyékban, biztonságot adva jelenlétével a színésznek. Ewan McGregor édesanyja, Carol McGregor cameoszerepben feltűnik a filmben, mint lehetséges lakótárs jelölt.

7. Moulin Rouge (Moulin Rouge!, 2001)

Párizs, a századfordulón. Christian (Ewan McGregor) ragyogóan tehetséges, fiatal író, aki apja akarata ellenére Toulouse-Lautrec bohém körében tölti napjait. A festő vezeti be a Montmartre művésztársaságába, nem utolsó sorban pedig a mulatók csillogóan dekadens, féktelen világába, ahol szinte minden elképzelhető – kivéve az őszinte szerelmet. Christian azonban őrülten beleszeret Párizs leghírhedtebb mulatójának legünnepeltebb csillagába. Satine (Nicole Kidman) a város leghíresebb kurtizánja, s a kánkán nevű, botrányos táncáról ismert Moulin Rouge színpadán lép fel. Amikor Christian megjelenik az életében, választania kell a fiatalember szerelmes rajongása és egy másik férfi megszállott szenvedélye között…

Moulin Rouge (Moulin Rouge!, 2001)

Tudtad, hogy…?

Heath Ledger és Jake Gyllenhaal szintén esélyesek voltak Christian szerepére, ám egyikük sem kapta meg a szerepet. Ledgert túl fiatalnak találták Nicole Kidman mellé. Ezen kívül Leonardo Dicaprio is szerette volna eljátszani Christian szerepét. A színész és a rendező jó kapcsolatot ápoltak közös filmjük, a Romeo és Júlia forgatása óta. Végül közös megegyezéssel nem Dicaprio kapta meg a szerepet, mivel egyáltalán nem tudott énekelni. Ezek után került szóba Ewan McGregor.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·