FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb film Dennis Quaid-tól, amit vétek lenne kihagyni

A 10 legjobb film Dennis Quaid-tól, amit vétek lenne kihagyni

23934

Dennis Quaid legjobb filmjei

Dennis Quaid 1954. április 9-én született Texas-ban, az Egyesült Államokban, azaz a napokban ünnepli 70. születésnapját. A Golden Globe-díjra is jelölt színész Texasban nevelkedett, ismertségre az 1980-as években tett szert, miután feltűnt több sikeres filmben. Kezdetben nehezen talált munkát, de az 1979-es Start két kerékenben való feltűnésének köszönhetően kezdtek felfigyelni rá, s az 1983-as Az igazak kapcsán már elismerő kritikákat is kapott. Ezek után vígjátéki és drámai szerepekben egyaránt bizonyíthatott, amelyekből mi most a hét kedvencünket mutatjuk be a kedves Olvasóknak.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Dennis Quaid produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Későn kezdő (The Rookie, 2002)

Évekkel ezelőtt Jim (Dennis Quaid) azt hitte, profi baseball játékos lehet. De egy vállsérülés derékba törte Jim sportkarrierjét. Jim tanár lett, és az iskola baseball csapatát készíti fel a bajnokságra. Középkorú, családos emberként úgy gondolja, ennél közelebb már soha nem kerülhet imádott sportjához. De amikor túlesik az utolsó vállműtétjén, megdöbbenve veszi észre, hogy a sérülés jót tett a dobástechnikájának – profikat megszégyenítő erővel és sebességgel képes eldobni a labdát! Diákjai biztatják, hogy próbáljon szerencsét egy profi csapatnál, de Jim nem hisz a csodákban. Mivel csapata még soha nem győzött, alkut ajánl a gyerekeknek: ha a csapat bekerül a körzeti ligába,ő jelentkezik egy profi klubnál dobónak…

Későn kezdő (The Rookie, 2002)

9. Sárkányszív (Dragonheart, 1996)

A király életét veszti egy csatában, amelyben a fiatal herceg is megsérül. Anyja és mestere, Bowen lovag (Dennis Quaid) elviszik a sárkány barlangjába, aki életerejének egy részét átruházza a fiúra abban a reményben, hogy jó királlyá válik. Az eset után azonban a herceg személyisége megváltozik, és kegyetlen uralkodóként zsarnokoskodik a népe fölött. Bowen a sárkányt hibáztatja, és bosszút forral ellene. Nem sejti még, hogy hamarosan épp egy sárkányban talál szövetségesre.

Sárkányszív (Dragonheart, 1996)

8. A rock’n’roll ördöge (Great Balls of Fire!, 1989)

A rock and roll történetének egyik kimagasló egyénisége Jerry Lee Lewis (Dennis Quaid). A fantasztikus tehetségét azonban beárnyékolta arrogáns viselkedése és szokatlan életstílusa. Nem véletlenül kapta a “Gyilkos”, illetve “A rock ‘n’ roll ördöge” becenevet. Az amerikai Dél szívében, Louisianában született. 1956-ban Memphisbe ment, hogy letaszítsa trónjáról Elvist, a “Király”-t. Sajátos stílusával extázisba hozta a közönséget, hihetetlen népszerűségre tett szert. Amikor azonban feleségül vette a tizenhárom éves másodunokatestvérét, Myrát, a karrierje megbicsaklott.

A rock'n'roll ördöge (Great Balls of Fire!, 1989)

7. Az igazak (The Right Stuff, 1983)

A Mercury űrhajósait nemzeti hősként ünneplik, az elnök a nemzet példaképévé állítja a legénységet, hiszen embert próbáló teljesítményük nem mindennapi. Chuck Yeager például tudta, hogy volt már akinek nem sikerült, mégis átlépte a hangsebességet X-1-es rakétahajtású repülőjével.

Az igazak (The Right Stuff, 1983)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·