FILMEZZUNK.HU
A filmtörténelem 12 leghíresebb jelenete, amit improvizáltak

A filmtörténelem 12 leghíresebb jelenete, amit improvizáltak

42217

Ikonikus filmjelenetek, amit improvizáltak a színészek

Minden filmben előfordulhatnak apró változások, melyek eltérhetnek a forgatókönyvtől. Ezek hátterében általában egy esetleges rendezői utasítás, vagy egy későbbi észrevétel áll. Ugyanakkor néha az is előfordul, hogy színészekből előtör az improvizatív képesség és olyan nem várt alakítással rukkolnak elő, hogy a direktor benne hagyja a filmben a jelenetet. Nos, ezekből szemezhettünk most nektek. Íme a filmtörténelem 12 leghíresebb jelenete, amit improvizáltak.

12. Micsoda nő! (1990)

Az egyik legismertebb ilyen jelenet, amikor Edward rácsapja Vivian kezére a nyakék dobozának tetejét. Nem megtervezett jelenet volt, mindössze Richard Gere érezte magát játékos kedvében. Julia Roberts nevetése azonban annyira őszintére sikeredett, és annyira megragadta a készítőket, hogy belerakták a filmbe is.

Micsoda nő! (1990)

11. Római vakáció (1953)

Az a jelenet, amikor Gregory Peck eljátssza, hogy az igazmondó szobor leharapja a kezét, nem volt az eredeti tervek között. Audrey Hepburn meglepettségét nem lehetett kihagyni a végleges verzióból.

Római vakáció (1953)

10. Alkonyattól pirkadatig (1996)

Salma Hayek tánca nem volt előre megkoreografálva. Robert Rodriguez csak annyi instrukciót adott neki, hogy érezze át a zenét, és táncoljon. Ugyanezt a módszert alkalmazta Jessica Albaval is a Sin City – A bűn városa (2005) forgatásán.

Alkonyattól pirkadatig (1996)

9. Ragyogás (1980)

A fürdőszobás jelenetben Jack Nicholson még félelmetesebbé tette szerepét az “Itt van Johny” mondattal, eredetileg nem volt a forgatókönyvbe.

Ragyogás (1980)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·